USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські військові капелани вирушили на схід

29 Вересня 2016 08:30
Три капелани з Волині вирушили у зону проведення антитерористичної операції на ротацію. Священики Української православної церкви Київського патріархату замінять своїх побратимів, які перебувають у якості духовних наставників разом із воїнами, - інформує Волинське агентство розслідувань.

Священнослужителі вирушили із Волині 28 вересня.

На схід поїхали отець Сергій Ледвовк із села Тростянець Ківерцівського району, отець Володимир Труш із Луцька та отець Олександр Добровольський з села Кричевичі Ковельського району.

Ледвовк вирушить у Красногорівку, Труш – у Мар’їнку, а Добровольський приєднається до бійців у Широкино. Там вони стануть духовними наставниками бійців та спілкуватимуться із місцевими жителями.

«Капелан має першою чергою тримати бійців та допомагати місцевим людям, які люблять Україну, аби вони не зневірилися»,- зазначив заступник голови ГО «Військові капелани Волині» Олександр Вронський.

Отці замінять священнослужителів-волинян, які саме перебувають на передовій. Приміром, отець Володимир вирушить до бійців батальйону «Донбас-Україна», де служить багато волинян. Для нього це перша поїздка в АТО. Отці Сергій та Олександр їдуть на схід не вперше.

Тож перед поїздкою у соборі здійснили спільну молитву, де капелани побажали своїм колегам швидко го повернення та міцного духу. Капеланам Володимиру та Івану вручили посвідчення капеланів.

Нині у Волинській області є 25 капеланів УПЦ КП. Вони постійно їздять на східну Україну до військових, а також здійснюють гуманітарні місії у прифронтову зону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus