USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Луцьку хочуть ліквідувати нічну автостоянку в спальному районі

7 Вересня 2017 15:36
Спосіб звільнити ділянку на проспекті Соборності від нелегальної нічної автостоянки, що заважає місцевим мешканцям, депутати міськради шукатимуть протягом трьох місяців.

Про це йшлося під час пленарного засідання 30-ї сесії Луцької міськради 7 вересня.

Депутати розглянули питання про поновлення договору оренди землі ПП «Луцька будівельна компанія» для будівництва та обслуговування торгово-офісного комплексу на проспекті Соборності, 34а.

Як розповів начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, декларація про початок будівельних робіт є від квітня 2012 року. Термін дії договору оренди ділянки у ПП «ЛБК» закінчився 28 серпня цього року.

Депутат Олександр Козлюк зауважив, що орендар ділянки влаштував на ній нічну та денну автостоянку. Зранку та вночі там, мовляв, їздять автомобілі, шум яких не дає відпочити мешканцям спального району. Тому він просив не підтримувати проект рішення про поновлення договору оренди землі.


Своєю чергою, депутат Андрій Козюра зазначив, що є декілька варіантів для вирішення ситуації. Якщо міськрада не ухвалить ніякого рішення, орендар зможе у судовому порядку поновити договір оренди ділянки. Отже, варто або поновити договір оренди на півроку, а бо відмовити у його поновленні.

Депутат Євгеній Ткачук зауважив, що на ділянці зареєстроване майно – фундамент, тож у разі звернення орендаря до суду, суд винесе рішення на його користь. Тому, мовляв, варто напрацювати інший спосіб вирішення проблеми.

Андрій Козюра пропонував продовжити оренду на півроку і, виїхавши на місце, визначити, що ділянка використовується не за цільовим призначенням, після чого ухвалювати відповідне рішення. Олександр Козлюк на це зауважив, що раніше намагалися здійснити таку перевірку, але на час перевірки орендар звільняє ділянку від машин, демонструючи, що на ній є лише фундамент.

Сергій Шабала наголосив, що здійснювати перевірку має право лише Держгеокадастр. З управління надсилали в органи Держгеокадастру перелік ділянок, які, на думку управління, використовуються не за призначенням, але список цей повернули. У Держгеокадастрі пояснювали, що існує мораторій на здійснення таких перевірок, і вони перевіряють лише ділянки, щодо яких тривають кримінальні провадження, за дорученням прокурора чи слідчого судді.

У підсумку, депутати вирішили, за пропозицією Євгенія Ткачука, продовжити оренду ділянки на три місяці, щоб за цей період додатково вивчити питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 7 Вересня 2017 15:48
Гарних депутатів і чиновників маємо. Що не новина, так щось відібрати, розламати, демонтувати, перенести тощо. А де тим людям авто ставити? Чому не зобов'язати будівельників підвальний поверх робити автостоянкою, хоч на декілька авто? Чи наступним кроком буде заборона авто?
Бодя до Лучанин Показати IP 7 Вересня 2017 16:09
Не галасуй ,там просто 3 дев!ятиповерхівки через два роки мають стояти. Хто ще наївний може повірити що стоянка може комусь заважати в спальному районі.
Копчик Показати IP 7 Вересня 2017 16:30
В деяких цивілізованих країнах так і є, будується будинок, а замість першого поверху гаражі а не квартири, а в нас все ніяк до того не дійде...паркуй авто де хочеш...
11 Показати IP 8 Вересня 2017 22:52
Гарне місце длябудинку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus