USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку хочуть врятувати нововиявлену пам’ятку

15 Серпня 2015 16:29
До депутатів облради звернулися представники комітету охорони національної спадщини із закликом врятували підвали історичних кам’яниць у Луцьку.

Про це стало відомо під час 36 сесії обласної ради 14 серпня.

Як повідомив у депутатському запиті до голови облради Василь Байцим, до нього звернулися представники комітету захисту національної спадщини щодо загрози зникнення унікального об’єкту - підвалів житлових приміщень кам’яниць втраченої житлової забудови Луцька кінця 16-17 століття за адресою вулиця Кафедральна, 13 на території державного історико-культурного заповідника. Активісти закликали вжити невідкладних заходів з негайного збереження нововиявленої пам’ятки і підтримати рішення Луцької міськради про внесення до державного реєстру нерухомих пам’яток України цього об’єкту культурної спадщини.

Депутати підтримали цей запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 15 Серпня 2015 21:34
ні їм не дотого ... їм більше в оці старий ринок землю якого можна деребанднути...
Анонім Показати IP 15 Серпня 2015 21:49
"У Луцьку хочуть врятувати нововиявлену пам’ятку ... на території державного історико-культурного заповідника." А що до цього про цю пам’ятку ніхто нічого не знав, що її вважають нововиявленою?
Ярослав Матвіїв Показати IP 15 Серпня 2015 22:48
Треба речі називати своїми іменами. Ніколи, за моєї пам"яті, ні обласна рада ні Байцим В.Ф.ні комітет захисту національної спадщини не мали юридичного чи практичного значення до збереження таких обєктів в місті Луцьку. Забудовник цієї земельної ділянки (Тзов"Луцькміськбуд") в перше в історії міста отримав дозволи органів охорони культурної спадщини усіх рівнів, в тому числі міністерства культури України.В першу чергу такі питання має розглядати міська рада разом з директором заповідника та міським відділом охорони культурної спадщини. Термін "вжити невідкладних заходів" вимагає вилучення в забудовника земельної ділчнки, повернення усіх затрачених коштів, передачу земельної ділянки іншому забудовнику, розробка проекту та отримання ним усіх погоджень. При нашому законодавстві це нереально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus