USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку хочуть встановити контейнери для збору розбитих термометрів

18 Липня 2016 19:30
Спеціальні контейнери для збору розбитих термометрів хочуть встановити у Луцьку.

Про це розповів начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда, - інформує «Волинь24».

Чиновник зауважив, якщо питання збору відпрацьованих батарейок у місті більш-менш вирішили – їх збирають у школах та магазинах, після чого відправляють на утилізацію, то питання викидання розбитих ртутних термометрів досі стоїть гостро.

«Ми хочемо виділити гроші з міського фонду охорони навколишнього середовища та закупити спеціальні контейнери для збору ртутовмісних елементів. Тоді плануємо заключити договори з організаціями, які можуть забезпечити утилізацію та переробку. Міський голова поки не знає про цю ідею, але думаю, що вона йому сподобається», - розповів головний еколог міста.

Наразі ж чиновник радить усім, в кого трапилася халепа з ртутним термометром, покласти його в банку з водою і щільно закрити, мовляв тоді ртуть не випаровуватиметься та не становитиме загрози для оточуючих.

«Можна також попросити прийняти термометр в аптеки чи лікарні. Ми спробуємо налагодити таку співпрацю», - додав Анатолій Гламазда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ГК Показати IP 18 Липня 2016 22:01
І ще було дуже актуально контейнери (можливо, ті ж самі, бо мова про ртуть) - бажано, щоб можна було здавати люмінесцентні лампи. Це нагальна проблема, бо зараз їх просто викидають у смітники, а тоді вони руйнуються і забруднюють довкілля. ЇХ мусово здавати у спеціальні пункти, звідки їх забирали б, як і розбиті ртутні термометри, на утилізацію - вилучення ртуті і знешкодження відходів..
Лех Показати IP 19 Липня 2016 01:14
А давайте хай всі громадяни куплять по контейнеру! Буратінові тра заробити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus