USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть завершити облаштування військової кафедри

26 Січня 2017 12:26
Внести зміни до програми національно-патріотичного виховання, щоб у 2017 році у повному обсязі профінансувати з обласного і державного бюджетів створення військової кафедри на базі ЛНТУ, пропонують депутати облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 26 січня.

Як повідомив заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик, за побажанням керівників фракцій пропонують внести зміни до програми національно-патріотичного виховання дітей і молоді. Так, є принципова позиція створення в умовах війни військової кафедри саме у Луцьку. Рішення про створення такої кафедри на базі Луцького національного технічного університету ухвалила обласна рада, до програми внесли відповідний пункт.

На створення кафедри заклали 2,8 мільйона гривень. Окрім того, ставили питання про виділення усієї суми одноразово, щоб отримати фінансування з державного бюджету. Але торік усієї суми не отримали, тому потрібно внести зміну до програми, аби у 2017 році вказану потребу профінансували з держбюджету. Так, у 2017 році пропонують передбачити 6 мільйонів гривень, саме на таких умовах, зі слів Олександра Пирожика, у Києві погоджуються дофінансовувати створення військової кафедри.
Голова комісії Петро Савчук зазначив, що наразі значну роботу зробили за підтримки облради. З його слів, можна на місці переконатися наскільки ефективно освоїли кошти – налагоджена система автономного опалення, здійснена реконструкція, завезли військову зброю. Проте ще необхідно зробити лазерний тир та здійснити заходи з енергоефективності, тож облраду просять про подальшу підтримку.
Своєю чергою, директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк просив надати проект рішення на експертизу департаменту, згідно з наказом Мінекономіки.

Члени комісії рекомендували підтримати проект змін до програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петру Показати IP 26 Січня 2017 14:32
За 10000 гривень зробити статті про обов'язкову службу у збройних силах і слухачів набереться 0. Прошу врахувати цей аргумент і зберегти 6 лямів гривень, а не дерибанити їх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus