USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть змінити програму підтримки військових

24 Березня 2018 12:35
Програма підтримки військовослужбовців, які хочуть йти на контрактну службу в Луцьку, стала не ефективною, - вважають офіцери військкомату. Через ініціативи громадських організацій не всі контрактники тепер можуть отримати одноразову грошову допомогу під час першого підписання контракту на військову службу в сумі 5 тисяч гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Заступник військового комісара-начальник відділення комплектування Луцького об'єднаного міського військового комісаріату Олександр Фурман інформував, що від часу створення програми підтримки військовослужбовців, у неї внесли низку змін, що знизили її ефективність.

«У 2016 році ми перші запропонували програму підтримки контрактників, у нас це запозичили інші міста та області. Спочатку давали разову виплату 5 тисяч гривень тим, хто проходить службу за контрактом. Це потрібно тому, щоб мотивувати військових, бо часто люди кажуть, що не можуть іти, бо чекають зарплату з попередньої роботи.

А в 2017 році програму змінили й вона стосується лише тих, хто здобув статус «учасника АТО». Підтримки ж військові потребують вже. Для прикладу, цього року вже 25 чоловік було направлено на службу, однак із них підтримку змогли отримали лише 5 осіб», - пояснив Олександр Фурман.

Ситуацію роз'яснила заступник директора департаменту соціальної політики Тетяна Корецька.

«Щодо змін, про які згадували, то їх внесли в програму за поданням громадських організацій: відбувалися круглі столи щодо різних питань і на них узгодили ці пропозиції», - пояснила посадовець.

Учасники засідання вирішили провести спільну зустріч громадських активістів та представників військкомату, аби напрацювати спільні зміни для програми, щоб задовольнити усіх.

Нагадаємо, що повна назва програми така: «Комплексна програма підтримки учасників бойових дій, бійців-добровольців, які брали або на даний час беруть участь в антитерористичній операції на сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які зареєстровані в м. Луцьку на 2018-2020 роки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ник Показати IP 24 Березня 2018 13:15
чому тики в луцьку...чому не на волыни..чи луцк то не волынь.
Василь Миколайович Показати IP 24 Березня 2018 15:33
Шановні подивіться скільки разів біля стін Верховної Ради України збиралися військові пенсіонери , щоб як милостиню випросити положені відповідно до закону виплати . Тому хто хоче присвятити своє життя захисту вітчизни , десять раз подумайте дивлячись на тих хто стоїть з протянутою рукою біля ВР ...щоб з часом не опинитися на їх місці !!!!!!
Богдан Сташинський до Василь Миколайович Показати IP 24 Березня 2018 20:01
Василь Миколайович - умниця, такого знущання над колишнимі військовими немає у жодної з країн колишнього СРСР, а про Захід та держави НАТО, який нам допоможе, я взагалі мовчу ... Тому юнакам треба добре подумати перед тим як „повязати“ своє життя , своеї родини із військом. Потім можна опинитися на узбіччі життя з голою дуп...ю ....
Дід Потап до Василь Миколайович Показати IP 25 Березня 2018 09:04
Патріотизм + висока матеріальна допомога : -залог успіху війська ! " ... Батрак ( ніщий ) не може бути патріотом своєї держави . " - говорив Сократ !!! Шкода ,що наш головнокомандувач не хоче про це пам'ятати ....
Пропоную Показати IP 24 Березня 2018 21:19
Не змінити а відмінити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus