USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку можуть з’явитись пожежні машини для 16-поверхівок

5 Березня 2016 15:07
В обласному центрі Волині досі немає пожежних автомобілів, які могли б «дотягнутись» до двох 16-поверхових будинків, які є в Луцьку. Проте у найближчі 5 років така техніка може з’явитись завдяки реалізації програми захисту населення.

Про це йшлося у п п'ятницю під час постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук зазначив, що у Луцьку досі немає техніки, за допомогою якої можна було б евакуйовувати людей з квартир найвищих поверхів. Таких будинків у місті два – по проспекту Волі і на вулиці Словацього.

З його слів, якщо говорити про столицю, то всього таких 3 машини є у Києві. Ціна однієї одиниці техніки становить не менше 10 мільйонів гривень.
Проте, зі слів Володимира Грушовінчука, відомство працює над вирішенням цієї проблеми. Мовляв, вартість такого авто закладена в бюджеті Комплексної регіональної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Волинській області на 2016 -2020 роки, яку рекомендувала затвердити сесії профільна комісія облради.

До слова, у 16-поверхівці, що на Словацького, в травні 2013 року горіла квартира на 13 поверсі. У службі надзвичайних ситуацій припускали: пожежа, ймовірно, сталась через недотримання вимог пожежної безпеки під час експлуатації електронагрівальних приладів.

Вогонь знищив речі домашнього вжитку, меблі, внутрішнє оздоблення спальні у квартирі 65-річної власниці. Окрім того, пожежа пошкодила і сусідню квартиру – вогонь зачепив балконну та віконну раму, речі в спальні квартири поруч - за номером 81.

Пожежу ліквідували протягом 20 хвилин за допомогою 7 пожежних машин, зокрема працював автомобіль газодимозахисної служби та гідравлічний автопідіймач.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 5 Березня 2016 16:23
треба будувати тільки в 2 поверхи
полішук Показати IP 5 Березня 2016 17:52
а що можуть і не з"явитись!!
СВС Показати IP 5 Березня 2016 18:13
Наконец.Давно пора.
Анонім Показати IP 5 Березня 2016 19:24
гоніть того п*рдуна ЛІСНИКА ...і буде тоді все ..і зарплата і квартири хлопцям . І МАШИНИ НОВІ бо воно простих пожежних РАХУЄ ЗА БИДЛО .....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus