USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оголосили тендер на реставрацію монастиря єзуїтів і вежі Чарторийських у Луцьку

12 Червня 2019 20:16
Виконавчий комітет Луцької міської ради оголосив відкриті торги на реставраційно-ремонтні роботи пам’яток архітектури: монастиря єзуїтів і оборонної башти з муром.

Тендерні пропозиції прийматимуть до 4 липня, аукціон запланований на 5 липня.

Очікувана вартість робіт становить 31 200 000 гривень.

Нагадаємо, майбутні реставраційні роботи об’єктів можливі завдяки українсько-польській співпраці, налагодженій у рамках проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» в межах Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014–2020.

Загалом проєкт передбачає ревіталізацію вежі Чарторийських, монастиря єзуїтів із підвалами в Луцьку, реновацію готичної вежі в Любліні, облаштування музейних експозицій та благоустрій територій, а також інші заходи, спрямовані на збереження цих архітектурних об’єктів, покращення туристичної привабливості історико-культурних пам’яток обох міст.

Як зазначено в тендерній документації, ремонтно-реставраційні роботи в Луцьку заплановано завершити до 31 травня 2020 року.

Серед вимог до учасників торгів – наявність обладнання, матеріально-технічної бази, працівників відповідної кваліфікації, документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору.

Йдеться про такі роботи:

- розбирання будівель та підготовка території;

- ремонтно-реставраційні роботи підземних галерей;

- ремонтно-реставраційні роботи башти з муром;

- ремонтно-реставраційні роботи муру;

- ремонтно-реставраційні роботи фасадів монастиря;

- облаштування оглядової тераси;

- проведення зовнішніх мереж напірної каналізації;

- вертикальне планування;

- благоустрій території;

- огорожа території;

- ремонт стіни господарського навісу;

- встановлення малих архітектурних форм (лав, смітників, щитів);

- озеленення;

- облаштування вуличного освітлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 12 Червня 2019 20:35
Хоч би не вийшло так, як з реставрацією будинку Пузини !
лучанка Показати IP 12 Червня 2019 20:38
Ну все, гаплик і вежі, і монастирю. Стільки століть простояли, а реставрацію не переживуть. За такий бюджет потрібно запрошувати реставраторів з Польщі, тоді ,може ,і буде толк. В інакшому разі-пародія і розкрадання коштів. Бо наші поштукатурять "короїдом" і скажуть, що то є аутентично.
До Лучанка Показати IP 12 Червня 2019 22:42
Якщо замовником буде УКБ міськради, а департамент культури, інспекція архбудконтролю працюватимуть так само, як і по реставрації будинку Пузини - результат буде точно такий же.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus