USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

За рік у Луцьку знесли понад 250 незаконних тимчасових споруд

25 Квітня 2018 16:00
Понад 250 об’єктів протягом минулого року демонтували у рамках програми впорядкування МАФів.

Про виконання Програми впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій на території міста Луцька на 2017 рік звітувала під час пленарного засідання 40 сесії Луцької міськради 25 квітня директор департаменту муніципальної варти.

Як повідомила директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, рішенням міськради від 12 січня 2017 року прийнята програма про впорядкування малих архітектурних форм. Відповідно, з міського бюджету виділили кошти на очищення міста від незаконно встановлених конструкцій. У 2017 році після відкритих торгів уклали договір на суму 1,099 мільйона гривень.

З моменту укладення договору зняли та демонтували 255 об’єктів на території міста, серед них 52 гаражі, 116 парканів, 17 обмежувачів руху, 52 дерев’яні конструкції (сараї), 14 тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності. Демонтовані об’єкти зберігають на майданчику відповідно до укладеного договору.

Депутат Петро Бойко повідомив, що за торговельним комплексом «Гостинець» лишилося багато бруду після демонтажу точок торгівлі квітами. Юлія Сиротинська відповіла, що цей демонтаж здійснювали не муніципали, а власники конструкцій. Своєю чергою, департамент видав приписи на ДКП «Луцьктепло» та департамент ЖКГ щодо благоустрою території. Найближчим часом, з її слів, питання врегулюють.

З її слів, зараз пріоритетом є демонтаж парканів, а з 10 травня розпочнуть демонтовувати комерційні об’єкти, які планували знести ще торік.

Депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus