USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку пікетують шахтарі. Фото

7 Листопада 2018 11:09
Спільна хода шахтарів і представників «Автомайдану Волинь» стартувала від Луцького замку до приміщення Волинської облдержадміністрації.

Акція протесту розпочалася близько 11 години 7 листопада.

Мітингувальники від замку Любарта вулицею Глушець та проспект Волі попрямували до Київського майдану, аби пікетувати Волинську ОДА.

Хода шахтарів, як відзначають, – це вияв солідарності гірникам із усієї України у зв’язку з недофінансуванням шахт.

Волинські шахтарі вимагають, зокрема, виплати заробітної плати за останні три місяці та виділення коштів на добудову шахти № 10 «Нововолинська».

За акцією протесту спостерігають працівники правоохоронних органів.

Як розповів голова профспілки Василь Прадід, попередньо гірники звернулися зі своїми вимогами до голови ОДА Олександра Савченка, однак той проігнорував їх.


За його словами, шахтарі змушені шукати підробітків і навіть виїжджати на роботу до Польщі, оскільки не мають змоги прогодувати сім’ю через невиплати зарплатні.
«Зарплату шахтарям», «Зверніть на нас увагу, ми існуємо», «Фінансування шахти 10 не менше, ніж 150 мільйонів, у 2019 році», «Гідне життя всім громадянам України», - скандують гірники під стінами ОДА. Однак виходити до них, схоже, ніхто із посадовців облдержадміністрації не поспішає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
21 Показати IP 7 Листопада 2018 11:18
Куди ви вудки діваєте після мітингів???
Анатоль_ Показати IP 7 Листопада 2018 11:53
Яки там ше "шахтарi". То контора в основному. Не хочуть терьяти теплi кресла. Контора готова строiти ту шахту ше 100 рокiв. Тiльки давай, державо, конторi хорошi зарплати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus