USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку пом’янули жертв геноциду кримськотатарського народу

18 Травня 2016 16:14
Кримські татари, які проживають на Волині, небайдужі лучани, а також представники місцевої влади зібралися біля пам’ятника Жертвам політичних репресій на Замковій площі у Луцьку сьогодні, 18 травня. Захід розпочали гімном України, а потім – гімном кримський татар, - інформує «Громадське.Волинь».

«Мій народ пережив страшну трагедію, але він вижив і не асимілювався, як того хотіла радянська влада. І зараз кримські татари – єдина організована група людей на території окупованого Криму, яка не визнає анексії. За це їх піддають репресіям. Відбуваються обшуки у будинках, школах, мечетях, викрадення людей, активістів та членів Меджлісу за сфабрикованими справами арештовують, забороняють Меджліс, усі ЗМІ кримськотатарського народу.

І це – у XXI столітті, у сучасній Європі, яка пережила Голокост та інші страшні трагедії.

Сьогодні в Україні народилася нація – нація українців, незалежно від національності, віросповідання, кольору шкіри та розрізу очей. І ми віримо у нашу спільну перемогу», – зазначив голова ГО «Кримські татари Волині» Сервер Зейнідінов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Травня 2016 18:51
Так Радянська влада нас гнобила, все розвивалось, будувались школи, лікарні,колгоспи, всі люди працювали, все було. А тепер ми стали незалежні і вільні, брат брата за 100баксів готові вбити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus