USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку порушили кримінальне провадження через незаконне перепланування квартири

15 Лютого 2021 16:48
У Луцьку через незаконну добудову сходів та перепланування квартири в будинку на вулиці Кравчука порушили кримінальне провадження.

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук у Фейсбуці.

Зі слів Ігора Поліщука, до нього неодноразово зверталися мешканці будинку № 34а щодо переведення однієї з квартир на першому поверсі під комерційне приміщення, незаконну добудову сходів та втручання в опорні конструкції будинку. Люди скаржилися, що через незконне перепланування може обвалитися будинок.

Спеціально створена комісія провела обстеження об'єкта та заактуала порушення. Перепланування та переобладнання квартири власники здійснили незаконно. За вказаним актом порушили кримінальне провадження.

Як зауважив Ігор Поліщук, Державну реєстрацію переведення квартири в комерційний об'єкт виконав сумнозвісний реєстратор Куклинської сільської ради Віталій Ященко.

Читати ще: «Люди, які повикупляли перші поверхи, вкрали у міста два-три метри тротуару», – мер Луцька

«Для того, щоб допомогти мешканцям та попередити подальші втручання в конструктивні елементи будинку, сьогодні від міської ради подали позовну заяву в суд з вимогою скасувати державну реєстрацію переведення вищевказаної квартири в комерційний об'єкт та демонтувати незаконно прибудовані сходи.

Переконаний, що є усі підстави до задоволення вказаної позовної заяви.

Такі позовні заяви будуть подаватися щодо усіх інших квартир, перепланування та переобладнання яких в комерційні об‘єкти відбувається незаконно та заважає жителям й місту», - наголосив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
мешканка Луцька Показати IP 15 Лютого 2021 17:55
Скажіть, будь ласка, в який орган потрібно звернутися, щоб отримати дозвіл на законне перепланування квартири, для того, щоб житло стало комфортнішим? Йдеться про перенесення не несучих стін, не про втручання в несучі конструкції чи переведення квартири в комерційний об'єкт.
Спеціаліст до мешканка Луцька Показати IP 15 Лютого 2021 18:45
Для початку в БТІ
Анонім Показати IP 15 Лютого 2021 18:07
Щановний пане Поліщук, а міська рада не хоче подати аналогічну заяву до суду щодо усунення порушень і недоліків на вулиці Янки Купали, 1,3,5. Делегація чиновників , з Вами на чолі,яка була у вересні, щоб ознайомитись з ситуацією на місці наговорила про купу порушень, які пообіцяли усунути - вже зима закінчується, а все як було так і є, а на численні звернення пишуться банальні відписки. До речі саме зараз, або за кілька тижнів, коли почне танути сніг, не хочете ще раз перевірити «дорогу в кругову» на придатність, залишивши машини і пройшовши пішки?Рекомендую для такої «прогулянки» взяти з собою рибальські резинові чоботи всім((
Управа - Є ! Показати IP 15 Лютого 2021 18:38
Перше. Якщо той підприємець зробив перепланування, добудову, реконструкцію і зайняв прибудинкову територію самовільно - то вже терміново до криміналу ! Штраф і приведення квартити до первісного стану ! Друге. Якщо там, не дай бог, є якийсь писаний на коліні документ - провести службове розслідування, виловити корупціонерів - і терміново до криміналу ! Третє. Для отого державного реєстратора, який ніколи не знав і не хоче знати Житлового Кодексу, а тільки хоче грошей - ініціювати позбавлення ліцензії чи сертифікату - і до криміналу. Четверте. Імпотентних чинуш, які безпомічні і не вміють, і не бачать, і не хочуть виконувати своїх обов'язків - на атестацію і з пляжу.P.S. В усіх чотирьох пунктах спільне і ключове слово - КОРУПЦІЯ ! Проявіть силу влади !
Анонім до Управа - Є ! Показати IP 15 Лютого 2021 19:24
Повірте,це в телрії все так гладко, а в реальності,навіть коли порушення встановлених норм і законів очевидні, і самі ж представники міської ради це визнають, але очевидно, що добре всюди підмазано, домовлено і т. д. , до речі про це нахабно й нітрохи не соромлячись і заявляють мовляв «ми ходили до знайомого прокурора»» ми ходили до знайомого в архітектуру» і це при представниках комісї з міської ради.Ніхто нічого не робитиме, бо кругова порука, і як то кажуть «р...а в пуху» очевидно у всіх .
я Показати IP 15 Лютого 2021 19:59
Чомусь не маю сумнівів, що аналогічні порушення допущені абсолютно усіма, хто викупив на перших поверхах квартири і переобладнав їх у нежитлові приміщення. Навіть ті, хто має підписані "дозволи".
Реально Показати IP 15 Лютого 2021 21:43
таких порушень в Луцьку сотні. І що далі?.
Луцяка Показати IP 15 Лютого 2021 21:46
Не пущать!!! Ніззя!- наше фсьо!!!
Михайло Показати IP 16 Лютого 2021 13:14
Шановна влада,прошу звернути увагу як підприємець(стоматолог)вкрав тротуар в мешканців будинків 12,14 на проспекті Волі.Маю на увазі проїзд у двір саме цих будинків з перехрестя вул Шопена-прВолі.
Народна прокуратура Показати IP 16 Лютого 2021 13:17
До Луцяка. Ваш сарказм недоцільний. Бо у нас скажи дурневі Богу молитись, то він і лоба розіб'є
Знаючий Показати IP 16 Лютого 2021 19:52
А міська влада не задавала питання собі- чому робиться так? А тому, що зробити з квартири магазин чи інше нежитлове приміщення законним шляхом практично неможливо! Тому потрібно шукати шляхи для спрощення законного отримання дозволів, а кримінальними провадженнями тут нічого не вдієш! Бо криміналу переважно в таких справах нема, максимум-це адмін правопорушення ! І то його міські контролюючі служби повинні зафіксувати в процесі здійснення будівельних робіт! А ні то це просто струшування повітря!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus