USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку презентували альбом про творчість Кумановського

28 Жовтня 2016 14:18
Перший альбом під назвою «Метафоричний реалізм Миколи Кумановського», присвячений творчості видатного художника, презентували у Луцьку 27 жовтня. Про це повідомляє «Волинська правда».

ЧИТАТИ ЩЕ: ПАМ’ЯТІ ВОЛИНСЬКОГО ГЕНІЯ: ШЛЯХ МИКОЛИ КУМАНОВСЬКОГО

Імпреза відбулася у галереї «Арт-кафедра» культурно-розважального центру «Адреналін Сіті». До альбому увійшли до 300 робіт Миколи Куманосьвського, а сам альбом виготовили накладом 500 примірників дрогобицьким видавництвом «Коло». Як розповіла керуючий партнер галереї «Арт-кафедра» Леся Корсак, робота над виготовленням цієї збірки розпочалася ще за життя Миколи Кумановського. Автором текстів альбому є мистецтвознавець Зоя Навроцька.

«У біблійні часи люди благали Бога «пошли нам пророка», але цих пророків вони не пізнавали. Мені здається, що Микола Кумановський за життя теж був не пізнаний до кінця. Він мав багато друзів, шанувальників, він вмів захопити собою, до кінця його так і не пізнали. І цей альбом, можливо, і є спробою повністю відкрити Миколу Кумановського», - розповіла Зоя Навроцька.

Дизайнери Сергій Остроумов та Владислав Дрючан, які працювали над художнім оздобленням видання, визнали, що за час роботи полюбили Миколу Кумановського та його творчість.

Сергій Остроумов і Леся Корсак зустрічалися з Миколою Кумановським за 5 днів до його смерті. Вони й отримали останній його підпис до друку каталога. Їздили разом у друкарню, обговорювали чорновий варіант.

Як розповів дизайнер Владислав Дрючан у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини, художник завжди говорив прямо, був вибагливим. Але макет каталога йому сподобався з першого разу. Сподобався варіант каталога і друзям та дружині художника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus