USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку хочуть створити «другу міліцію»

2 Липня 2014 15:01
Статут громадського формування «Волинський щит» пропонували затвердити у Луцькій міській раді. Воно, як і 5 уже зареєстрованих в місті, мало займатися охороною громадського порядку, а на додаток - і державного кордону.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 2 червня.

Членам виконавчого комітету представили статут громадського формування «Волинський щит», яке мало займатися охоронного громадського порядку і державного кордону. Та після обговорення проект рішення не набрав необхідної кількості голосів.

Як пояснив начальник юридичного відділу міськради, Олександр Рачков, реєстрація громадських формувань – компетенція органів місцевого самоврядування. І з юридичного боку, відмовити в реєстрації статуту немає підстав. А статут відповідає типовому статуту, затвердженому законодавством.

Щоправда, керівник формування Ігор Левчук не прийшов на засідання, хоч у членів виконкому до нього було чимало запитань.

Зокрема, запитували про потребу подібних організацій, яких з 2001 року в місті зареєстровано 5: «Варта порядку», «Закон і правопорядок», «Правопорядок», «Бастіон», «Самооборона Волині». Однак відхилити прохання про реєстрацію через відсутність необхідності немає законних підстав. Крім того, в членів виконкому були зауваження до самого тексту статуту.

До прикладу, член міськвиконкому Володимир Гунчик, зазначив, мовляв, у статуті вказано, що представники формування мають право перевіряти документи громадян, патрулювати вулиці та конвоювати порушників до міськвідділу. Однак, згідно з чинним законодавством, громадські формування можуть це робити виключно спільно з правоохоронцями. Та в статуті немає такого чіткого формулювання.

«Ми зараз цей статут зареєструємо, а потім лучани прийдуть і спитають, нащо ми створили другу міліцію?», - зауважив він.

Під час голосування члени міськвиконкому не підтримали реєстрацію статуту формування «Волинський щит».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
спостережливий Показати IP 2 Липня 2014 15:17
всі хочуть дурку ганяти а працювати -- слабо
спостережливому Показати IP 2 Липня 2014 16:43
не той випадок
Діма до спостережливому Показати IP 2 Липня 2014 22:12
А Правий сектор нехай наглядає за двома першими
Петро Показати IP 2 Липня 2014 17:06
Все правильно."Другу" міліцію необхідно створити для того ,щоб ліквідувати "першу",пане Гунчик,і лучани за це тільки подякують ...Слава Україні!!!)
ТА ТИ ШО до Петро Показати IP 2 Липня 2014 18:04
А охорона державного кордону це не забагато а може це організація приховано фінансується з росії чи з польщі чи з білорусії і у майбутньому буде дестабілізувати ситуації на кордоні чи навідь займатися сприянням шпигунству та контрабанді ?
Анонім до Петро Показати IP 2 Липня 2014 18:37
явно не сповна розуму
до Петра до Петро Показати IP 2 Липня 2014 20:57
Ви одне створіть і до путя доведіть, а то займаєтесь всякою фі***ю!!! А на кожне нове - новий начальник, заступник... ви ж самі розплідник хабарництва створити хочете!!! На Майдані за одне стоять, а хочуть робити зовсім інше... Треба це припиняти і лад в країні наводити!!!
думка до Петро Показати IP 2 Липня 2014 20:58
одним словом Пєтя...
до Петро Показати IP 2 Липня 2014 19:56
Давайте ще другого Петра створимо - одного явно замало. Наведіть порядок у державних структурах, а не плодьте чорт знає що, як кицька приблудна під тином. Потім самі толку не доберете, хто кому підчиняється і хто за що відповідає.
Анонім Показати IP 2 Липня 2014 21:11
коментар було видалено
Макс Показати IP 14 Вересня 2014 11:28
А в статуті Волинської самооборони та Правого сектора не має пунктів про охор. гром. порядку та патрулювання на кордоні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus