USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку співали патріотичних пісень. Фото

15 Жовтня 2017 13:42
Фестиваль патріотичної пісні «У піснях мого народу – доля України» відбувся в обласному центрі Волині у День захисника України.

Дійство організували у Палаці культури 14 жовтня.

Перед самим фестивалем на Театральному майдані всі охочі могли почастуватися кулішем, який був приготований у польовій кухні на 700 людей. Організував частування Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Крім того, Фонд допоміг Спілці воїнів АТО Волині придбати нагороди учасникам фестивалю. Загалом на це було виділено близько 50 тисяч гривень.

Зі слів заступника голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ореста Маховського, Фонд долучився до організації фестивалю патріотичної пісні на прохання представників Спілки воїнів АТО Волині. «Ми тісно співпрацюємо з громадськими організаціями, а також з установами, які лікують та допомагають у реабілітації учасникам АТО», - зазначив Орест Маховський.

Також під час заходу лучани, крім усього іншого, мали змогу подивитися на виставку зброї від волонтерського центру «Серце патріота».

Сам же фестиваль патріотичної пісні зібрав у Луцьку найкращі вокально-хорові, музичні та фольклорні гурти Волині. Також у святковому дійстві брали участь читці, які виконували патріотичні твори, у яких зображали героїчну боротьбу українського народу за свою незалежність.

Зокрема, бард та лауреат всеукраїнських премій Микола Бішевич пресвятив пісню батальйону «Айдар» , бійці якого слухали її стоячи.

На завершення фестивалю кожен учасник отримав грамоту за свій виступ.

«Такі фестивалі та інші культурно-мистецькі заходи дозволяють соціалізуватися учасникам АТО, які пройшли пекло на передовій, а сьогодні повернулися у свої родини. Окрім того, такі заходи привертають увагу громадськості до тих проблем, які відчувають наші воїни. А також вони покликані возвеличувати подвиг військових, які захищають цілісність та суверенітет нашої країни», - підсумував Орест Маховський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 15 Жовтня 2017 14:37
Я кожного дня співаю але не хвалюся, бо я патріот в душі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus