USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

У Луцьку стартував збір підписів проти будівництва підземних переходів

12 Листопада 2015 18:17
Олександр Шумілін зініціював підпис петиції щодо заборони облаштування будь-яких підземних переходів, адже місце людини у місті – на вулиці, а не під землею, – пише «Район. Луцьк».

«Луцьк – маленьке місто із невеликим трафіком. Тут фактично немає заторів. У вихідні і святкові дні дороги порожні. Їздить переважно громадський транспорт», – зазначає у петиції лучанин.

На думку Олександра Шуміліна, місто має бути орієнтоване на мешканців, а не на автомобілі. Підземні переходи створюють незручності для маломобільних людей, батьків із дитячими візками і літніх громадян.

«Ми вимагаємо від людей поважати старших і поступатися їм місцем у транспорті і водночас готові гяняти їх сходами вгору і вниз по переходу. До того ж, як показує практика, такі переходи «обростають» магазинами і породжують брудні зони у місті».

Зазначимо, що збір підписів стартував у четвер, 12 листопада. До кінця збору залишилося 14 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
дідо Показати IP 12 Листопада 2015 18:28
Нехай правильно організують дорожній рух,тоді не потрібно буди підземних клоповників-переходів.
пішохід Показати IP 12 Листопада 2015 18:40
а на мою думку потрібен, біля там таму і цуму, говорю як пішохід без автівки
дідо до пішохід Показати IP 12 Листопада 2015 19:11
Біля тамтаму не првильно організований рух. В одній точці зібрали перехресток,перехід та зупинки.Коли б виїзд з тамтаму перенесли на бічні вулиці,то проблема би пропала.
Анонім до дідо Показати IP 12 Листопада 2015 20:26
Діду, а в каком цивилизованном городе на перекрестках нет переходов? Ведь ты хочешь, чтобы человек, идя по улице и дойдя до перекрестка, шел бог знает куда по иной улице до перехода, переходил улицу. возвращался и продолжал свой путь. При этом не следует забывать, что на этом переходе (вне перекрестка) небходимо лишний раз тормозить на светофоре машины.
чудь бєдлаглазая до Анонім Показати IP 12 Листопада 2015 23:02
ще ніхто в світі не зрозумів москаля. моя твая ні панімвя.
Пішохід до дідо Показати IP 12 Листопада 2015 20:58
Заїзд до ТАМ-ТАМу - це типовий приклад що виходить коли проектувальник думає не головою а ж...ю.
СВС Показати IP 12 Листопада 2015 19:06
Глупее не придумаешь.Наверно инициатор с Ровно............
чудак до СВС Показати IP 12 Листопада 2015 23:11
ашибася. с Киврц. Алег Вавдюк.
Лучанин Показати IP 12 Листопада 2015 19:36
Знову затемнення якесь? Так ніхто ж не проти щоб замість пішохідного переходу зробили автомобільний переїзд, але розв'язку робити обов'язково треба! ТАМ-ТАМ, ЦУМ, к-р Промінь, 5 школа, ЗАГС. Необхідно переналаштування світлофорів біля міської лікарні, на вул.Винниченка, Щось треба робити з переходом біля 4 школи. Також було б непогано зробити підземний перехід біля електроапаратного заводу, бо останнім часом там прохід і проїзд став незручним після переобладнання.
Богдан Сташинський Показати IP 12 Листопада 2015 20:21
З якої берлоги виповз цей Шумілін, спеціалісти архітектори можуть сказати - Луцьк який формувався навколо історичного центру - немає перспективи... В нас дуже вузьки дороги в усіх районах міста, в тому числі і в районах новобудов- 33,40,ДПЗ. Подивиться Брест - які там масштабні забудови із прямими та широкими проспектами, у Луцьку це вже неможливо, місто зажате просто як полісська халупа під стехою... Тому підземні переходи ПОТРІБНІ !!!
вв Показати IP 12 Листопада 2015 20:30
в провенційному місті ще пішохідного переходу не хватає !!!! )))
Знай наших ! Показати IP 12 Листопада 2015 20:57
Пропоную заборонити луцьким породілям народжувати двієчників. Дайош тільки відмінників ,лауреатів , чемпіонів, авангардистів, героїв, бомбардирів , директорів і президентів! Всі на референдум! Зберемо підписи достроково і з запасом, шоби і на Рівне хватило.
Че Показати IP 12 Листопада 2015 21:29
Як вже дістали ті ініціатори та реформатори. Підземні переходи створюються не для комфорту водіїв (хоча це теж досить важливо), а для безпеки пішохода!
стільниця до Че Показати IP 12 Листопада 2015 23:09
ось вийди у Києві на Басарабці. поки кіоски не відкриються і пройди на бульвар Шевченка,а луцьк це не київ.
Анонім до стільниця Показати IP 13 Листопада 2015 00:34
"а луцьк це не київ". Поэтому ежегодно на дорогах гибнет около 1% волынян. Недавно об этом была статья на этом сайте. ПС. Между прочим, в Киеве Басарабки нет.
Баба Ганя Показати IP 12 Листопада 2015 21:50
Вимагаю інформацію по Шуміліну..!!! Дайте фотку цього Д*уна..Подивлюсь може йому пороблено.. зніму порчу то мо мозок у нього почне рости.. бо явно залишився на рівні школяра початкового класу сільської забитої школи..
Микола до Баба Ганя Показати IP 12 Листопада 2015 23:13
Це тобі бабо пороблено..відмова від підземних переходів - давно поширена світова практика....наприклад в Лондоні, де трафік в десятки разів інтенсивніший, ніде непобачиш підземних переходів..тільки в комплексі станцій метрополітену
Радован до Микола Показати IP 13 Листопада 2015 07:11
у вас в ЛандОне сери і лицарі, сівши за кермо, вважають себе учасниками дорожнього руху, а у нас, у Луцьку, ті хто сів за кермо, вважають себе сэрами і лицарями.
калькулятор Показати IP 12 Листопада 2015 22:01
Мабуть континіум фінансує цю промо-акцію, сам себе зганьбити хоче і баблішка зекономити
ОЛЕГ Показати IP 12 Листопада 2015 23:18
Шумилін з хуторянськими поглядами. Йому жити десь на хуторі ,а не в сучасному місті... Його хто вповноважував збирати підписи ? Луцьк єдине місто з обласним статусом ,що немає підземного переходу.. Більше дясяти років про це говорять на усіх рівнях...А тут такі Шумиліни,ставлять палки в колеса...Тільки не патріоти міста можуть нести такі дурниці у маси...А зрештою ,як кажуть в народі, в сімї не без виродка...
Просто до ОЛЕГ Показати IP 13 Листопада 2015 12:08
Нам треба гордитися цим. Бо у містах, лояльних до людей, переходів підземних бути не повинно. Ніхто не повинен заганяти людей під землю. Людям комфртніше ходити на наземних переходах. Не треба також забувати про маломобільних громадян, мам з колясками і пенсіонерів.
Василь. Показати IP 12 Листопада 2015 23:29
Через таких Шумиліних ця важлива справа для Луцька загальмована.. Хто він ? Дайте інформацію про нього...
Ностра Показати IP 13 Листопада 2015 00:25
За відсутності громадської вбиральні у центрі - підземний перехід декому з лучан був би дуже доречним уночі...
Голос народу Показати IP 13 Листопада 2015 09:34
Порт- сіті не може знайти привід, щоби не будувати підземний перехід. Але це зафіксовано документально і набуло розголосу та ігромада тримає на контролі. У підземний перехід біля ЦУМу хочуть впихнути туалет, щоб на місці існуючого збудувати гинделик. Як завжди - гівно і політика тісно переплелися. Мер не може вже вийти з гри, бо зобов"язаний, а кадидат, якщо і має інше бачення - нічого сьогодні не зробить, бо ще не мер. От і спішать з рехферендумами. Тільки забувають одні, другі і треті, що з того роя не буде меду. На відміну від них люди мудрі !А мер чи старий чи новий нехай не тішать себе думкою про свою всемогутність. Ти, синку, гимблюй, а тато прийдуть і сокирою підправлять.
лучанин автору петиц Показати IP 13 Листопада 2015 11:14
Оцінка ситуації та розрахунки завжди здійснюються виходячи з" Часу Пік ",тобто максимальному навантаженню системи дорожного руху, а не у вихідні дні. Якраз тоді і виникають затори! А вони у Луцьку вже періодично є! І у перспективі, враховуючи збільшення автопарку,затори будуть зростати. Але ж ніхто не любить стояти в чергах,- ні пішоходи, ні водії! Тому одні та інші часто порушують правила дорожного руху і маємо сумну статистику збитих пішоходів. Особливо цікаво спостерігати за мамашами з колясками та мобільними телефонами в одній руці, які при переході з початку ставлять коляску з дитиною на проїзджу частину, а потім йдуть самі не дивлячись по сторонах!
Лучанка Показати IP 13 Листопада 2015 11:37
Переходам категоричне - НІ!
Валентина Показати IP 13 Листопада 2015 11:39
Немає куди гроші подіти? Озирніться навколо...А переходи - то це просто піар і відмивання грошей.
Юрій Показати IP 13 Листопада 2015 12:55
"Олександр Шумілін зініціював підпис петиції щодо заборони облаштування будь-яких підземних переходів, адже місце людини у місті – на вулиці, а не під землею"... МАРАЗМ+ МАРАЗМ+ МАРАЗМ.... Підхід.....????? Навіть важко щось коментувати....!!!!
горпина до Юрій Показати IP 13 Листопада 2015 14:01
Не знаю, хто такий Шумілін, але позиція щодо піземних переходів правильна, європейська. На дозвіллі якось почитайте про підземні переходи. Тоді зміните саою думку
Юрій до горпина Показати IP 13 Листопада 2015 15:41
Наскільки я зрозумів, Ви про "європейський підхід" лише десь читали на дозвіллі? Моя порада, на власні очі подивитись на це у Європейських містах, і з прагматичним підходом задати собі питання, чи дійсно це велика проблематика.
учитель Показати IP 13 Листопада 2015 14:06
"категорично- Ні!" "Ні"- немає такої букви в Алфавіті: є буква "еН"- Ви програли! крутіть барабан!
Галина Показати IP 13 Листопада 2015 16:15
може пора обмежувати кількість машин в центрі?! парні числа - парні останні цифри в номері, машина старша 10 років - виїзд з 21 до 7 год.ходіть пішки - здоровіші будете!!!
sos Показати IP 13 Листопада 2015 17:15
Підземні переходи будуються у всьому світі в першу чергу для безпекі та зручності пішоходів,а також для запобігання заторів автомобілів та пасажирського транспорту. Також при будівництві нових будинків в містах будуються пдземні автостоянки і це правильно,тому що автотранспорту на дорогах щодня стає більше і нікуди пан Шумілін від цього не втечеш. (хіба що в ліс !!!)
лучанин Показати IP 13 Листопада 2015 21:57
Пропоную роботодателя А.Шуміліна висунути на "Шнобілівску премію"!Як "великого" мислителя сучасності!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus