USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Підземний перехід у Луцьку не будують через зупинку

23 Грудня 2013 17:34
Депутати пропонують дозволити ТзОВ «Ілос» продовжити оренду ділянки землі на проспекті Соборності на будівництво підземного переходу.

Таке рішення прийняла постійна комісія міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру сьогодні, 23 грудня.

Нагадаємо, питання будівництва підземного переходу поблизу торгового центру «Там-Там» розглядається не вперше. Коли приймалося відповідне рішення міською радою, на вказаній ділянці не було приватної власності. Проте, поки йшла процедура оформлення документів, на орендованій частині ділянки «виросла» приватна власність – зупинка з магазинчиком.

Відтоді й будівництво підземного переходу «зависло у повітрі», адже приватну нерухомість необхідно або перенести, або знести і відшкодувати гроші.

Поки сторони намагаються досягти консенсусу – закінчився термін оренди ділянки. А будівництво і досі не розпочалося. Тож на розгляд комісії винесли пропозицію продовжити оренду ділянки для будівництва підземного переходу.

Заступник міського голови Лариса Соколовська порекомендувала депутатам підтримати продовження оренди ділянки. Інакше доведеться знову проводити конкурс.

«Ця ситуація підпадає під постанову Кабміну 1993 року. У ній ідеться: якщо переважають інтереси громади, то майно може бути знесене або перенесене, і власник має отримати відшкодування», - зазначила посадовець.

Утім, побоювання, чи законно надати в оренду земельну ділянку, на якій є чужа приватна власність, висловив голова комісії Володимир Никитюк. З його слів, не виключено, що міська рада отримає документ прокурорського реагування.

«Чи можна продовжити оренду ділянки, на якій є чужа приватна власність? Прокуратура одразу ж відреагує», - вважає депутат.

Те, що будівництво підземного переходу для міста необхідне, висловився головний архітектор міста Леонід Герасимюк. Він припустив, що забудовник затягує процедуру будівництва.

«Компанія-забудовник відтягує будівництво, вона ніби розмінює підземний перехід на зупинку. Її треба знести», - вважає Леонід Герасимюк.

Депутати висловили думку, що варто було б у договорі оренди встановити терміни будівництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 23 Грудня 2013 18:11
Знову не знають що хочуть. На орендованій землі не повинно бути постійних об'єктів. Магазинчики - тимчасові споруди. Нехай власник або переносить, або забирає її зовсім. А перехід має будуватися і терміни обов'язково треба зазначити і ще вказати штрафні санкції щоб в разі невиконання договору міска казна отримала компенсацію на таку суму, за яку зможе сама побудувати там перехід! Якщо орендар не погоджується на такі умови, то, звичайно, на цьому місці ніколи нам не бачити підземного переходу.
з Луцька до Лучанин Показати IP 23 Грудня 2013 21:01
Да то мабуть магазинчик Соколовської!:)
Незнайка Показати IP 23 Грудня 2013 18:34
Поясніть, як на одному клаптику землі зявилось два власника, тим більше той шмат землі з самого початку планували під перехід. Цікаво чи був зпроектований проект переходу та внесений в генплан? Хтось намагаэться знайти причину аби не будувати перехід? Про яке відшкодування мова - Магазинчики тимчасові споруди і не більше.
1 Показати IP 23 Грудня 2013 19:36
А хто власник того ныкчемного магазинчика? І до якої пори міськрада буде приймати рішення , після яких на тій самій землі опиняються два власники. Може пора прокуратурі зайнятись цими рішеннями, а не пресувати євромайданівців.
прокурор до 1 Показати IP 23 Грудня 2013 21:03
У прокуратурі працівників вистачить і на майданівців і на вирішення земельних питань!
Ант Показати IP 23 Грудня 2013 22:43
У Луцьку все не по-людськи: А) єдиний в Україні обласний центр, де немає підземного переходу (правда. колись вирили біля ЦУМу канаву і зарили швиденько. А у Рівному - ціле містечко під землею в самому центрі. Б) єдиний в Україні обласний центр, де з великим боєм накінець зробили перехід над коліями залізниці (зробили одну кладку, місточок), а в Бахмачі, Гребінці, райцентрах по 2-3 переході; В).єдиний в Україні обласний центр, де немає Макдональдса..... і сумно - і смішно.
Анту Показати IP 24 Грудня 2013 08:47
Не подобається Луцьк-вали в свої гребінці...
полісся Показати IP 24 Грудня 2013 18:09
Навіщо Луцьку підземний перехід.Нехай, кому потрібно ,поідуть у Рівне,там він є.Та і аеропорт теж там знаходится.А замість порт сити треба збудувати свіноферму,або щось подібне.
Андрій Показати IP 24 Грудня 2014 00:21
А зупинку з магазинчиком спеціально збудували щоб зашкодити будівництву підземного переходу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus