USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку Тараса Шевченка «долучили» до волонтерства

9 Березня 2017 18:35
Організатори акції «Серце до серця» оголосили про черговий ХІІ збір коштів на потреби медичних закладів краю. Цього року в обласному центрі акція стартувала біля пам’ятника Тарасові Шевченкові у день народження Кобзаря. Волонтери встановили величезну скриньку для збору коштів біля підніжжя пам’ятника, чим, кажуть, зробили з Шевченка «трошки волонтера».

ХІІ акція «Серце до серця» стартувала 9 березня і триватиме місяць. Саме стільки часу більше тисячі волонтерів на території всієї Волинської області збиратимуть кошти. Як розповіла головний координатор акції у Волинській області Наталія Савчук, цього року зібрані кошти планують витратити на обладнання для діагностики вад зору у немовлят для Волинської обласної дитячої лікарні. Гасло цьогорічної акції «Я хочу бачити життя».
«Під час цьогорічної конференції з’ясувалося, що цього обладнання не вистачає. Наша мета – щоб до 2020 року в дітей не було косоокості і сліпоти, а вади зору лікували ще на ранніх стадіях у немовлят. Для цього, звичайно, треба, щоб діагностика зору відбувалася на першому році життя», - розповідає вона.

Стартував захід у День народження Тараса Шевченка. Біля пам’ятника волонтери встановили велику скриньку і виноситимуть її щоранку.
Біля скриньки весь час чергуватимуть, аби ніхто її не вкрав, а також розповідатимуть перехожим про акцію і пропонуватимуть долучитися до благодійності. Скринька стоятиме з 8.30 до 10.00 та з 11.30 до 14.00, коли проспектом Волі йде якнайбільше перехожих.
Подібні акції зі збору коштів відбуватимуться також в усіх районах Волині, до їх реалізації долучається й місцева влада. Уже для участі в зборі коштів зареєструвалося більше тисячі волонтерів, реєстрація ще продовжується.

До слова, під час попередньої акції «Серце до серця» волонтерам вдалося зібрали 144 875,04 гривні. За ці кошти придбали обладнання для відділення реанімації Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Скептик Показати IP 10 Березня 2017 10:14
Спершу кошти на обладнання, потім на операції збиратимуть...Це вічний процес.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus