USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку тролейбуси отримали зовнішнє озвучення для незрячих

13 Жовтня 2015 16:30
Два тролейбуси, які курсують обласним центром, тепер мають зовнішні динаміки, завдяки яким люди з вадами зору можуть дізнатися, який транспорт приїхав і куди направляється.

Автор ідеї Едуард Поліщук як ніхто інший знає, на скільки цей крок необхідний для людей з вадами зору, адже сам - незрячий.

«Ми давно цього чекали, звісно, можна було і раніше піти нам на зустріч, втім, добре що хоч зараз маємо те, чого роками добивалися. Для незрячих це дуже-дуже важливо. Наприклад, одного разу, коли я їхав на роботу, вийшов на іншій зупинці, ніж мені потрібно. Це створило безліч труднощів, та забрало чимало часу, аби зорієнтуватися, де я і як повернутися. Поки їздять лише два тролейбуси із зовнішнім озвученням, втім, будуть їздити усі», - розповідає Едуард Поліщук.

Озвучення руху тролейбуса:
На урочисту демонстрацію новації прийшов Луцький міський голова Микола Романюк. У нього запитали, чому проекти, які потрібні для незрячих, з потугами впроваджуються в місті, втім, належно не реалізовуються.

«У нас в місті запроваджено озвучення зупинок в маршрутках та тролейбусах, але цю норму перевізники систематично порушують. Вони або взагалі мовчать, або, складається таке враження, що над нами навмисно знущаються, говорячи дуже тихо що й не розчуєш», - бідкається Едуард Поліщук.
З цього приводу градоначальник лише рекомендував незрячим кожного такого випадку телефонувати на «гарячу лінію» Луцької міської ради «15 80» і скаржитися, мовляв, потім із недобросовісними перевізниками «розбиратимуться» під час виконкому.
Зауважимо, поряд розташована «розумна зупинка», встановленням якої хизувалися владці два роки тому, мовляв, на електронному табло зручно бачити коли і який транспорт під’їжджає. Втім, сьогодні табло не працювало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Боб Показати IP 13 Жовтня 2015 16:34
В оператора камера для великих понтів - весілля на селі знімати самий раз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus