USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку - електронне табло з графіком руху маршруток. ФОТО. ВІДЕО

23 Серпня 2013 14:08
На проспекті Волі, 4 запрацювала «Розумна зупинка»: лучани можуть бачити на електронному табло, які маршрутки прибувають та які щойно поїхали. Електронне табло коштує 38 тисяч гривень, - інформує «Під прицілом».

Відкриття електронної системи «МАК» відбулося 23 серпня. Участь у відкритті взяли міський голова Микола Романюк, заступник мера Тарас Яковлєв та інженер комп’ютерних систем та програматики ПП «Візор» Інна Артемчук.



Табло встановили для ширшого доступу пасажирів до інформації про рух місцевих автобусів. Відомості подаються у табличному та схематичному вигляді та стосуються руху усіх маршруток, що є у місті.

Спеціальне програмне забезпечення відслідковує рух кожного автобуса та його номер. На екрані монітора відображається інформація щодо його місцеперебування, швидкість, маршрут, запізнення чи випередження графіка.

Варто зауважити, що це третій етап впровадження системи GPS-навігації. Першим етапом була організація управління рухом автобусів і підготовка інформації про роботу перевізників. Другий етап – це оголошення зупинок у маршрутних таксі. Встановлення інформаційного табло «Розумна зупинка» є третім етапом впровадження системи.

Проте, лучани, здається, не дуже задоволені такими нововведеннями. На їх думку, звичайно, добре, що тепер вони зможуть дізнатися інформацію про рух потрібного їм маршруту, проте, бідкаються, що на табло нічого не видно.

«Тут нічого не видно. Бери хоч окуляри вдягай, та все одно нічого не побачиш», - зауважує перехожа жіночка.
«Все бідкаються, що немає коштів, зарплати не дають і так далі…ну такі дурниці робити, краще б лівньовками зайнялися, а то все місто вважайте затоплене. А тут я нічого не бачу, я бачу тільки години, які і на свому годиннику можу подивитися. Я зараз туди дивлюся і бачу чотири фонарі, які відсвітлюються і стоять за моєю спиною, а більше я нічого тут не бачу», - скаржиться лучанин Михайло.

Проте, автори проекту запевняють, що це лише робочий проект, пізніше усі недоліки виправлять, розмістять там рекламу та покращать видимість на екрані. А також наголошують, що ввечері інформацію на екрані видно краще.

Натомість Микола Романюк наголосив: «На всіх зупинках такі табло напевно немає сенсу ставити, є різні зупинки, але як мінімум 50 таких систем по Луцьку повинні стояти. Але графік руху транспорту, ясно що не в паперовій формі, бо він розмокне, та він має бути розміщений на усіх зупинках».

До слова, ще одне подібне табло запрацює незабаром на вулиці Винниченка, а роботи з їх встановлення здійснює ПП «Візор».

ЧИТАТИ ЩЕ: «НОУ_ХАУ» В ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА ОБІЦЯЮТЬ ВІДКРИТИ ВЖЕ У СЕРПНІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
апазіція Показати IP 23 Серпня 2013 14:45
Спасіба меру Миколі Романюку за красіва просранниє дєнєжкі.
комсомол рулить Показати IP 23 Серпня 2013 14:48
Слабо меру навіси від дощу в центрі на зупинках поставити, легше грошики через Візор дерибанити. Коли вже нажереться комсомолець?
Факт Показати IP 23 Серпня 2013 14:53
1. На табло нічого не видно, хіба карлсон прилетить то підбере маршрут. 2. 38 тис. грн. не великі кошти, та дитячий майданчик получився б файний. 3. 50 шт. такої фігні це майже 2 млн. грн., а це вже сума з гарним відкатом для людяного і порядного. 4. Навіщо той графік руху, коли маршрутчики його не дотримуються, а штрафом за це ще нікого не покарали.
Василь Показати IP 23 Серпня 2013 15:00
Автори проекту запевняють, що ввечері інформацію на екрані видно краще. Користуйтеся таблом вночі.. коли маршрутки не їздять!
Корінний лучанин Показати IP 23 Серпня 2013 15:16
НУ ПРИДУРКИ НАШІ МІСЬКІ КЕРОВНИКИ! Як кажуть "ні ума ні фантазіїї"! А ще кажуть в міькраді: "ВСЕ ДОБРЕ ТІЛЬКИ ГРОШЕЙ НЕМА", а ці гроші вибачте, ПРОСИР....ТЬ!
Лучанин Показати IP 23 Серпня 2013 15:22
Краще б воду в місці цілодобово зробили, а то вже дістало, ак холодну так і гарячу. А зупинку чи маршрух - хто питаю, той завжди знайде
луцьк Показати IP 23 Серпня 2013 15:22
Б*я ну дибіли.
Луцьк Показати IP 23 Серпня 2013 15:29
Підтримую всіх дописувачів.Треба наші гроші витрачати на саме необхідне а не на дурниці.Дійсно,треба лівньовки почистити, люки позакривати, дороги відремонтуати .....
алекс Показати IP 23 Серпня 2013 15:50
Цікаво мер коментарі читає?
Юстас до алекс Показати IP 23 Серпня 2013 21:44
А він читати вміє? Жадоба наживи спотворила його свідомість.
пІдТримуЮ Показати IP 23 Серпня 2013 16:40
Було б нам самим ці кошти направляти в ПРАВИЛЬНЕ РУСЛО НЕОБХІДНИХ ВИТРАТ!!! Шляхом голосування або Публічних Форумів !! Щоб МИ МЕшканці себе Облаштовували !!
VS Показати IP 23 Серпня 2013 17:02
Епічно дивится чорна плита, чотири підсвічника, знак автобуса так і хочеться квіти положити.
Романюк Показати IP 23 Серпня 2013 19:25
Пишіть правду.При презентації було чітко і внятно сказано = ТАБЛО ЗРОБЛЕНО ЗА КОШТИ ФІРМИ І НІ КОПІЙКИ З МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ НЕ ВИДІЛЯЛОСЯ.
Лучанин до Романюк Показати IP 23 Серпня 2013 22:18
А нафіга воно потрібно, якщо ним користуватись не можна? Пам'ятник сучасному дибілізму?
Корінний лучанин до Лучанин Показати IP 23 Серпня 2013 22:55
Підтримую ще раз лучанина! Романюку хочу сказати кошти треба використовувати з розумом і направляти туди, куди доцільно, навіть якщо кошти ФІРМИ. А ці кошти викинуті на вітер! ЧИСТОЇ ВОДИ ПОКАЗУХА НЕПОТРІБНА НІКОМУ! РОМАНЮК їздить в авто і він реальної обстановки не знає! Може зупинки в маршрутках оголошують так як він обіцяв, може туалет в центрі міста можна знайти, може покажчики віповідні є? Одним словом, МАРАЗМ МІСЬКОЇ ВЛАДИ! ВИПРАВЛЯЙТЕСЬ ХЛОПЦІ!
Кільчицька Женя Показати IP 24 Серпня 2013 17:30
таке саме непотрібство як і сонячний годинник, тільки на дурню перевести гроші незабувши їх переполовинити
Вова Показати IP 24 Серпня 2013 17:35
сподіваюсь найближчим часом або розтрощать вірні прихильники міськради або розмалюють фарбою вдячні лучани. ганьба владі. ЦЕ НЕ ПОТРІБНО НІКОМУ!!! інформація не актуальна!!! краще квитки в маршрутках видавали б, а то при, не дай Бог, дтп, без квитка не доведеш що постраждав через дибіла-маршрутника!
Александр Показати IP 24 Серпня 2013 21:02
Есть фирма. Занимается подобными разработками. Решила сделать себе рекламу. Установила за свой счет эл.табло. Кто-то слепой, кто-то глухой, кто-то дурной, кому-то на голову капает - люди разные, есть всякие. Но все они через год будут пользоваться доработанными табло и продожать хаить власть. Как и с вокзалом, как и с ЦУМом...а не водите детей к солнечным часам, не ходите в парк на аттракционы, а главное - не платите налоги, за квартиру и газ - и будет вам счастье! и будет Диснейленд! Бо украинцы ж!!))
Корінний лучанин до Александр Показати IP 24 Серпня 2013 21:33
Ну молодець, змішав все в купу! Питання в тому, що це треба робити з розумом! А до речі, на кого обслуговування повісили і хто буде платити за цю ІДІОТСЬКУ ІДЕЮ? Хто дасть відповідь на це питання,не скажеш ШАНОВНИЙ?
Лучанин Показати IP 24 Серпня 2013 21:05
Всьо! Бобік здох... З вечора M@K знову не працює, немає інтернета, немає пошти, немає доступу на lutsk.ua, сайт міськради теж не працює, відповідно. Оце і є повна незалежність в дії. Як кажуть, свято вдалося. Мабуть Романюк напився і пішов знову серевери красти.
криворожанин до Лучанин Показати IP 24 Серпня 2013 23:13
так опять магістраль обрізали і світчя с/// 20:55 лінк до них впав це вже навіть не смищьно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus