USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Велодень-2019» зібрав понад три тисячі учасників у Луцьку

26 Травня 2019 12:23
Традиційна Всеукраїнська акція «Велодень-2019», метою якої є популяризація велосипеда як зручного та екологічного виду транспорту, відбулася 26 травня в Луцьку.

Участь у вже традиційній акції взяли близько трьох тисяч учасників різних вікових категорій – від найменших велолюбителів до людей поважного віку.

Збір та реєстрація учасників «Велодня-2019» відбулися на парковці біля ТРЦ «Порт сіті». А уже о 10:15 колона стартувала від торгового центру.

Масовий велопробіг учасників заходу відбувся за маршрутом: ТЦ «ПортСіті»- проспект Соборності- проспект Молоді - проспект Відродження- вулиця Рівненська- проспект Волі- Театральний майдан - вулиця Винниченка- проспект Василя Мойсея - проспект Перемоги- ТЦ «ПортСіті». На місці проведення масових заходів втсаовили інформаційні намети, сцену, звукову апаратуру. Безпеку учасників під час руху колони велосипедистів традиційно забезпечували працівники патрульної поліції. Під час велопробігу вулиці міста, якими пролягає маршрут, частково перекрили з 10.00 до 11.00 год.

Уже десятий рік поспіль участь у велопробізі бере 40-річний лучанин Сергій Пархоменко, який цьогоріч приїхав на свято із синьо-жовтим державним прапором, прикріпленим до велосипеда.

«Їзду на велосипеді обожнюю. Намагаюсь виїжджати на велопрогулянку кожних вихідних, зокрема, разом із однодумцями – волинським клубом активного відпочинку «Біла ворона». Останній раз разом із ними їздили на велоекскурсію в Голоби та Клеванський замок, Берестечко, в Пересопницю. Намагаємось не втрачати жодних вихідних і кудись мандрувати. Як на мене, дуже добре, що у нас є такий захід як «Велодень», адже це допомагає популяризувати здоровий спосіб життя», - каже лучанин.
Разом із лучанами, для кого велосипед – це хобі для душі, на «Велодень-2019» завітав й ветеран велоспорту Волині, чемпіон України 70-х років, сімдесятирічний Володимир Бузель.

«Приймаю участь у подібних акціях щороку. Вважаю, що «Велодень» піднімає рейтинг велоспорту в очах молоді. А це – надзвичайно важливо, бо спорт – це здоров’я», - наголосив ветеран велоспорту.
Уже не вперше бере участь у спортивній акції й 27-річна лучанка Оксана Бречко, яка виділяється із яскравого натовпу колоритним та веселковим кольором волосся.

«Професійно велосипедним спортом не займаюсь. Для мене велосипед – це просто захоплення та спосіб швидкого пересування. Зокрема, це надійний і швидкий спосіб дістатися на роботу, особливо коли я туди спізнююсь. Також обожнюю велопрогулянки. На мою думку, «Велодень» потрібен для того, аби всі лучани та влада обласного центру побачили, що у нас в місті є велосипеди, і десь в майбутньому передбачили для нас місце», - каже лучанка.
Зауважимо, що свято велоспорту в Луцьку проводять з 2007 року.
Підготувала Вікторія Семенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
лучанин Показати IP 26 Травня 2019 12:46
більшисть велоандонів їздить без катафотів.
Анонім до лучанин Показати IP 26 Травня 2019 16:17
Тобі дати на пиво!?
Учасник Показати IP 26 Травня 2019 14:41
Дійство само по собі актуальне і потрібне. Але сама організація його проведення - до кінця непродумана. Каша. Змішані різні вікові групи. Швидкість колони на грані втримання рівноваги велосипеда, що загрожує травмами. В переважній більшості учасників відсутня захисна екіпіровка. Доцільно би було для діток дошкільного віку організувати дійство на парковці перед Порт-Сіті, для школярів - можливо в парку 700-ліття. Для дорослих - велопробіг по сьогоднішньому маршруту.Підлітки звиваються по колоні, як таракани по трубі, наражаючи учасників на завали. Розіграш призів - якийсь дивний, бо практично в розіграші брали участь номери "за пятсот". Проводити акцію треба переслідуючи певну мету - пропагування здорововго способу життя, виховання культури їзди на велосипеді, проведення активного дозвілля, спілкування і т. п. Можливо, прив'язати до тематики, можливо, підкріпити музичним супроводом, конкурсом на "крутий байк" , на креативний образ велосипедиста. Для фотофіксації дійства - залучити професійних фотографів. Якщо буде вдосконалення - то така акція буде мати майбутнє !
Андрій до Учасник Показати IP 27 Травня 2019 14:12
долучайтесь до організації за волонтерським принципом
Анонім Показати IP 26 Травня 2019 16:16
Молодці так тримати!!! Будуйте майбутне!!! Хватить війни!!!
Well Показати IP 26 Травня 2019 20:35
Побільше б таких заходів. Навіть радісно від того, що діти "відірвались" від айфоно-інтернетних зомбосправ, а корисно провели час. Захід сімейний, любо спостерігати, коли різні вікові групи об'єднало таке дозвілля. Можливо й були певні неузгодженості, непродуманість в організації, але і від самих учасників, зокрема від культури поведінки теж багато чого залежить. Критиків більше, ніж діячів. Люди, нічого готового на 100% і досконалого на блюдечку вам ніколи не буде. А організаторам подяка за море позитивних емоцій, яких не купиш за гроші.
До організаторів нап Показати IP 26 Травня 2019 21:38
Пропоную категорії конкурсів: "Самий бомбезний байк" , "Кнопочка на роверчику" ,"Фара і два динама" - конкурс на кращий велотюнінг, "Міс і місіс Велодня " , " Гавчики в сідлі " , "Лісапедний батальйон" - для колективних учасників, " Крути педалі, діду, далі " - для найстаршого учасника , "Найбільша велородина" , " Бабуся рулить ! " , " Іржавий ровер на ходу "- для трофейного вєліка , " Супертяж на колесах " - для самого важкого учасника. Провести на сцені змагання "Хто найшвидше напомпує колесо" або покаже, що у кого із ремкомплекту знаходиться в сумочці і т. п. Доповнюйте !
Олег Вілігурський Показати IP 27 Травня 2019 08:30
Маленька поправка. Клуба "Біла Ворона", про який згадується в тексті, не рівненський, а наш, волинський. ) Ось наша сторінка на ФБ: facebook.com/BlogBilaVorona/ і сайт: bilavorona.com.ua Ми теж були на велодні, разом з нашими дітьми. Прикотились своїм ходом з Ківерець. Дякуємо організаторам!
Справедливість до Олег Вілігурський Показати IP 27 Травня 2019 15:41
Це приємно, що наш;) Можливо, журналіст не почув через гучну музику. Виправляємо!
Олекса Показати IP 27 Травня 2019 15:54
Супер. Я на початку 90-их памятаю їхав на велосипеді по Луцьку то на мене показували пальцями свистіли у слід і сміялися. Тіпа справжні пацика їздять на 08-09 вазах а я лох на велосипеді. Але часи міняюься тепер деякі байки крутіші за авто і це класно.
Учасник до Андрій Показати IP 29 Травня 2019 08:06
Я уже долучився ! Частково мої іронічно-гіперболізовані пропозиції надиктовані під ніком " До організаторів напівсерйозно " . Доцільно би було зібрати тих буйних ідеями, пропозиціями, небайдужих і напрацювати якусь не то концепцію, не то виписати сценарій з правилами того дійства. Практично робота по новій акції має розпочинатися відразу після фінішу останнього учасника. Імпровіз добрий тоді, коли він заздалегідь продуманий !
Андрій до Учасник до Андрій Показати IP 30 Травня 2019 11:27
Практика показує, що з ідеями в нас якраз проблем немає)), проблема з волею та бажанням їх генераторів до їх реалізації, або хоча б до допомоги в реалізації ідей організаторів, нажаль. Це не про Вас особисто, це про нас всіх взагалом. В наступному році всім небайдужим пропоную вийти на організаторів і запропонувати свої допомогу та ідеї заздалегідь, або безпосередньо на заході, або хоча б поволонтерити в колоні - поганяти дітвору та несвідомих з зустрічної лівої смуги, яку місто не надає для пробігу. Всім добра

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus