USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку – Вербна неділя

5 Квітня 2015 16:22
Сьогодні у Луцьку православні віряни освятили вербове гілля.

Біля Свято-Троїцького кафедрального собор велелюдно ще із самісінького ранку. Так, із гарно прикрашеними букетиками із верби та весняних квітів лучани святкують день входження Христа до Єрусалиму. Традиційно, освячене у церкві вербове гілля зберігають протягом усього року. Християни щиро вірують, що воно має цілющу силу і вбереже оселю від лиха.

До слова, після Вербної неділі - починається Седмиця - найсуворіший тиждень великого посту, що завершиться святкуванням Воскресіння Христового.

Згідно з християнським вченням, цього дня Ісус Христос за кілька днів до своїх хресних страждань в’їхав у Єрусалим на віслюку. Люди, оспівуючи його, вистилали дорогу перед ним пальмовим віттям. В Україні символ свята – пальму – замінили на вербу.

Варто додати, що, незважаючи на доволі просторий храм, усередині святині всі охочі не помістилися, тому містяни чекали на освячення вербички довкола церкви.

Опісля ті, кому уже посвятили вербу, згідно із традицією, легенько б`ють гілками родичів та знайомих. У такий спосіб люди бажають одне одному здоров’я та сповіщають про те, що наближається Великдень. У Вербну неділю, попри піст, вірянам дозволяється їсти рибу та пити вино. А вже з понеділка починається Страсний тиждень - у пам`ять про останні дні життя Христа на землі.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у католиків сьогодні – Великдень, а у православних християн – вербна неділя.

ЧИТАТИ ЩЕ: РИМО-КАТОЛИКИ ЛУЦЬКА СВЯТКУЮТЬ ВЕЛИКДЕНЬ. ФОТО

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Рая Показати IP 5 Квітня 2015 17:09
А чому Волинськi новини висвiтлюють лише один собор?? Невже на Волинi немае iнших церков??
Анонім до Рая Показати IP 5 Квітня 2015 17:36
http://www.volynnews.com/news/society/rymo-katolyky-lutska-sviatkuiut-velykden/
дідо Показати IP 5 Квітня 2015 17:19
У Собор все більше людей ходять, втікають з московської секти.
Ігнатій Лойола до дідо Показати IP 5 Квітня 2015 17:37
Коли ви останнього разу заходили до храму "московської секти"? Чомусь мені думається, що - ніколи. Та і в собор ви навряд чи ходите так часто, аби наводити таку огульну статистику. На великі свята людей повно скрізь, в усіх храмах. А 70% тих, хто сьогодні і на Великодень прийшли/прийдуть в собор - захожани, які йдуть туди бо то в центрі міста і т.п.. Як би в центрі міста був храм "московської секти", то там було би теж маса людей.
дідо до Ігнатій Лойола Показати IP 5 Квітня 2015 17:42
За декілька років сліду не буде московської секти на Волині.Вся молодь ходить тільки в українські церки.
Ігнатій Лойола до дідо Показати IP 5 Квітня 2015 17:45
Сам написав - сам лайкнув. Троль? Я ще раз запитую, - коли ви останнього разу заходили до храму "московської секти"? Завітайте хоча б з цікавості, аби переконатись в тому, що ви помиляєтесь. А щодо "вся молодь", то по фото зі служб в соборі видно, який там контингент. Минуть пасхальні свята, а тоді зайдете в собор, скажімо в неділю, і побачите скільки там людей і яка там "молодь".
))) до дідо Показати IP 5 Квітня 2015 17:47
а вы за ними всеми свечку держите? свидетели московской секты в украине явно страдают без галоперидола. упц это упц, а дурка на марше это вы, любезные.
Анонім до ))) Показати IP 5 Квітня 2015 19:20
Ти просто тут живеш дідо їдь державу захищає вояка комповий)самий головний троль це ти)
правда до дідо Показати IP 5 Квітня 2015 19:06
Є віра а ти просто фанатик мені тебе шкода
Анонім до дідо Показати IP 5 Квітня 2015 20:16
Мировая статистика показывает то, что уровень религиозности населения с ростом его благосостояния падает. Справедливо и обратное утверждение. Объясни этот нюанс в мировой социологии.
АТО Показати IP 5 Квітня 2015 17:46
Комуняка Хре.. в дідо тролить постійно на усіх сайтах. Де СБУ? Розстріляти провокатора!!!
вова до АТО Показати IP 5 Квітня 2015 19:09
Я хожу в церкву московську ,але я люблю свою країну!!!
Ну-ну Показати IP 5 Квітня 2015 19:40
Наївні ))) Покровська церква і Всіх святих Волинських - забиті сьогодні були. І дітей було повно, і молоді. Так що не надійтеся. Та вашого Михаїла Михаїла тільки послухати і будь-яке бажання у собор іти зникає. А взагалі - це ще велике питання, чи "московська секта" не підтримує армію більше, як "українська церква". Коротше, не морочте голову - дайте ходити у ту церкву, в яку хочеться.
Ірина Показати IP 5 Квітня 2015 20:05
В Собор ходить все більше і більше людей. Зайдіть в звичайний недільний день і пересвідчитесь. Люди різного віку. І більшіть людей доїзджають. А сьогодні, у Вербну неділю, черга до освячення верби була далеко за соборні ворота.
Ігнатій Лойола до Ірина Показати IP 5 Квітня 2015 20:15
Ну так і хто кому боронить? В Україні на законодавчому рівні - свобода совісті і релігійни віросповідань! Вам краще в соборі? Будь ласка. Комусь краще в Покрові? Поважайте їхній вибір. Ви ж в Європу всі хочете? Там такого дикунства немає, хто куди хоче, туди і ходить молитись. Не будьте бидлом!
Опамятаймося Показати IP 5 Квітня 2015 20:53
Це хто такий розумний що вказує де людині Богу молитись? Змішування політики з фвірою добром не закінчується. Подумайте сьогодні Вербна неділя, в цей день Господь увійшов в Єрусалим і люди встеляли йому дорогу вигукуючи "Осанна" бачучи в Ньому земного царя, політичного лідера що звільнить їх від римського поневолення. А вже через три дні ці ж самі люди кричали "розіпни". Вони не розуміли що Христос прийшов визволити від рабства гріха. Христос не політик Він Бог який воплотився. І якщо ми вважаємо себе християнами, то поміж нами повинен бути мир. Ми один народ і над нами один Бог. Не будем фарисеями, бо фарисеям Христос казав так..."Якщо царство розділиться само в собі, не може встояти царство те. Ніхто, ввійшовши в дім сильного, не може пограбувати речей його, якщо раніш не зв'яже сильного, і тоді розграбує дім його...."
Привіт до Опамятаймося Показати IP 5 Квітня 2015 22:55
Саме це і роблять кацапи.
Анонім до Привіт Показати IP 6 Квітня 2015 09:15
дідо ти ще і спати не лягав ???
мішка Показати IP 6 Квітня 2015 10:30
чому ви сперечаєтесь чия церква правильніша? Бога перш за все в серці треба мати, хто вважає себе віруючою людиною, а не гавкатися в коментах в перредень Великодня і не тільки...
777 Показати IP 6 Квітня 2015 11:03
Хрещу дитину в Українській Церкві. Мати ходить до московскої,ака благословляє зброю і солдат на вбивства в Україні. То там попи так пополоскали, що Українська церква секта і дитина не матиме права зайти в московську церкву- що на хрещення їхати не хоче. До зомбі які повилупляли очі і кричать некананізована. - Володимир в Киеві все канонізував. А московські сепаратисти відокремились.
Лучанка Показати IP 6 Квітня 2015 14:03
Люди схаменіться. Кожна людина повинна сама вибирати в яку церкву ходити. Головне щоб молитва йшла від серця. Але в яку церкву ви ходите не гоже поливати брудом Священиків, Митрополитів. Подивіться як захід святкував Великдень, вийшли на службу всі родини: старі люди і маленькі діти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus