USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку відкриють клас для «дітей сонця»

10 Листопада 2017 18:49
Можливість відкриття спеціального класу для дітей з синдромом Дауна на базі Луцького навчально-реабілітаційного центру вивчать депутати Луцької міської ради.

Про це йшлося 10 листопада під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

До депутатів звернулася громадська організація батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку щодо відкриття на базі НРЦ експериментального класу.

Як розповіли батьки дітей, які мають порушення розвитку, громадська організація нараховує більше 70 членів. На жаль, кажуть батьки, не всі діти мають відповідний фізичний та розумовий потенціал, але діти абсолютно адекватні та адаптовані до навчання і при правильному підході можна отримати хороших працівників.

Наразі у Луцьку є 5 дітей одного віку, які хворіють синдромом Дауна, тож на наступний рік їхні батьки просять відкрити на базі навчального реабілітаційного центру клас, у якому їхніх дітей навчатимуть за європейським досвідом. Для відкриття цього класу у наступному році потрібно через голосування депутатів «провести» ставку асистента та півставки логопеда для якісного навчання.

Член комісії Алла Надточій запропонувала вивчити кошторис, який необхідний на введення цього класу. Депутат Борис Смаль підтримав колегу, запропонувавши вивчити шляхи реалізації прохання батьків, в тому числі і фінансові, аби реалізувати цей проект.

Відтак, комісія підтримала цю пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Автору статті Показати IP 10 Листопада 2017 21:09
Шановний, перш ніж щось писати вивчити термінологію. Синдром це не хвороба, і щиро бажаю тобі ніколи не стикнутись особисто з цим питанням.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus