USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відремонтували найдовшу вулицю та лагодять найбільший двір

5 Вересня 2018 20:16
Перші острівці безпеки, ремонт найдовшої вулиці та найбільшого двору, встановлення системи водовідведення – у Луцьку продовжують динамічно втілювати в життя масштабні проекти по благоустрою, змінюючи вигляд і якість проживання у нашому місті. Результати ремонтних робіт сьогодні перевірили перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, керівник департаменту ЖКГ Юрій Крась.

Першим пунктом став огляд так званих острівців безпеки, встановлених на перехресті вулиць Набережної та Шевченка. Острівець безпеки - це засіб регулювання дорожнього руху, який виконує захисну роль для пішоходів під час переходу через проїжджу частину. Такі острівці добре помітні водіям, вони суттєво знижують аварійність на дорогах, а дорослі й діти зможуть почуватися більш безпечно навіть у години активного руху автомобілів. А тротуари в цих зонах викладені тактильною плиткою, якою зручно користуватися незрячим.

«На перехресті вулиць нанесена нова дорожня розмітка, створене так зване турбокільце, або розв׳язка у кілька дорожніх смуг. Також встановлено два острівця безпеки у зонах найбільш активного курсування автомобілів, – зауважив Юрій Крась.

А в центрі міста, біля універмагу, облаштовують нову систему водовідведення. Потреба у даних роботах пов’язана із виникненням калюж у дощову погону в зоні центрального пішохідного переходу. Тепер цю проблему буде усунуто.

«Схили на цій ділянці дороги не дозволяли відвести усю воду повністю. Зараз обрали найкраще вирішення проблеми, яке дозволить забирати з центральної дороги всю зайву воду й користуватися пішохідним переходом стане значно зручніше», – каже Григорій Недопад.

Завершені ремонтні роботи на одній із найдовших вулиць міста – Гущанській. Активні лучани багато років прохали про допомогу, маючи замість дороги ями та калюжі. Прохання людей були почуті новою командою у міській раді. Григорій Недопад та Ігор Поліщук оперативно відреагували на звернення людей і за порівняно короткий термін втілили мрію місцевих мешканців про рівну та облаштовану дорогу. Тут укладене щебеневе покриття методом напівпросочування бітумною емульсією. Міцне і якісне покриття слугуватиме надійно та довго як для пішоходів, так і для водіїв.

«До нас звертався вуличний комітет «Гущанський» на чолі із активістом Володимиром Мацем. Ми налагодили вдалу співпрацю й порозуміння та реалізували бажання людей мати облаштовану вулицю. Полагодили частину вулиці, яка найбільш забудована й використовується великою кількістю жителів. Дуже позитивні враження від результату», – зазначив Григорій Недопад.

У стадії завершення перебуває капітальний ремонт одного з найбільших дворів у Луцьку, відремонтованого в цьому році, а саме двори по пр. Соборності, 29, 31а, 35, 37а, 37. Як відомо, вказані будинки входять у склад одного – найдовшого в Україні – будинку. Тут мешканці не бачили ремонту десятки років. А зараз уже й важко згадати, як виглядала територія біля будинків, адже тут викладене асфальтоване покриття на дорозі, бруківкою вистелені території біля будинків, тротуари, пішохідні доріжки. Двір отримав новий, сучасний та доглянутий вигляд. А для місцевих мешканців оновлення двору – це наче здійснена мрія, адже упродовж багатьох років їхніх проблем наче й не помічали. Нині ж і діти й дорослі із задоволенням прогулюються новенькими дворами і висловлюють вдячність за те, що їх почули.

«У дворі будинків по пр. Соборності вже укладене асфальтне покриття. Зроблені відмостки біля підїздів, облаштовані пішохідні доріжки, тротуари, освітлення, загалом здійснено весь комплекс робіт капітального ремонту. Тут облаштуємо новий дитячий майданчик, а також міні-футбольне поле, де діти й дорослі зможуть активно проводити дозвілля», – зазначив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
До шо ви гаварітє Показати IP 5 Вересня 2018 20:32
Гущанську відремонтували лише частину - від Гордіюк до Єршова, а ще залишилися невідремонтованими шматок від Єршова до Карбишева і довгий шмат від Карбишева і до Окружної.
лучанка до До шо ви гаварітє Показати IP 5 Вересня 2018 21:57
У тексті Недопад так і каже - полагодили частину вулиці, яка найбільш забудована. Читайте уважніше. І дуже добре, що зробили, бо облаштували найбільш прохідну частину і тепер ми маємо як користуватися нормальною дорогою, а не болотом.
Микола Показати IP 5 Вересня 2018 21:22
Острівець безпеки в цьому місці буде причиною заторів на кільці, так пішохідний перехід зразу ж при з'їзді з кільця буде заторможувати рух по кільці. Сліпий цього хіба не бачить. А влада напевно теж.
Лучанин до Микола Показати IP 5 Вересня 2018 22:35
А які зміни відбулися в русі після встановлення цього острівця? Як перехід був, так і є, кількість полос не змінилася, обмеження швидкості не відбулося... Що вам заважає? А раніше пішоходний перехід не заторомажував рух? Його ж не разом з острівцем зробили, він там спокон віку був! Судячи з написаного вами, ви раніше порушували ПДР (не пропускали пішоходів при з'їзді з кільця), то що зараз заважає?
Анонім до Микола Показати IP 5 Вересня 2018 23:49
Так він і був там той перехід! Ти явно сліпий якщо до цього його не бачив. Аби обіс*ати все.
Урбаніст до Микола Показати IP 6 Вересня 2018 00:59
Напевно в Європі всі сліпі, бо на кожному переході острівці роблять? А ось хто тут точно сліпий, це ти Микола. Перехід там був ще з давніх давен. І взагалі, місто має ставити приорітет на людину, а не автомобіль. Українцям ще треба років з 50, щоб до цього дійти, адже зараз весь цивілізований світ переходить на громадський транспорт. А у нас, такі Миколи як ти, гальмують цей процес.
Лучанин Показати IP 5 Вересня 2018 22:41
Добре що все робиться. Проте цікавить навіщо роблять систему водовідведення біля ЦУМу? Там проблем з цим ніколи не було. Звичайно після дощу, через те що асфальт покладений криво, на переході стоять калюжі, але дивлячись на те як облаштовують водовідведення, б'юся об заклад що там тепер в рази більше води буде стояти. Решітки роблять в рівень покриттю, виходить трошки вище, а треба кардинально нижче щоб вода туди стікала, а не зупинялася на шві. Пару годин тому роздивлявся це чудо технологій.
Джек до Лучанин Показати IP 6 Вересня 2018 00:10
Тобі з маршутки не видно просто було шо там робилось в добрий дощ
Мацик Показати IP 6 Вересня 2018 00:01
Коли ж ви вже на Волі 33 заглянете? Там вже весь асвальт зліз
12345 Показати IP 6 Вересня 2018 07:43
А вулиця Богдана Хмельницького?
Лучанка Показати IP 6 Вересня 2018 08:23
А що робиться в самому центрі міста? Двори по пр.Волі, 10 та 12 - яма на ямі, там вже 30 років ніхто не ремонтує двори! А це самий центр міста!
Вячеслав Показати IP 6 Вересня 2018 10:22
Не спішіть жити! Не все зразу.!Залиште щось для наступних поколінь,хоча наступних поколінь може і не бути.Не наближайте себе до кінця світу.От колись давним давно подібна цивілізація вже існувала,тільки залишили по собі піраміди в Єгипті і ще багато загадкових місць на планеті
Вячеслав Показати IP 6 Вересня 2018 18:32
А перехід підземний коли?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus