USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку все ж набиратимуть школярів у російськомовні класи

5 Травня 2014 19:00
Попри складну політичну ситуацію, набір учнів на навчання у російськомовному класі не скасують.

Про це йшлося під час засідання круглого столу за участю представників національно-культурних товариств Волині на тему «Наш спільний дім - Україна», що відбувся 5 травня у Луцьку.

Зі слів голови громадської організації «Російський культурний центр» Ольги Саган, багато хто з батьків не поінформований, що російську мову викладають не у кожній школі міста.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, Ольга Саган була обурена тим, що на Волині – всього один російський клас на усі ЗОШ.


«Моя позиція щодо п’ятої школи не несла агресивного характеру, а мала роз’яснювальний характер. На момент набору дітей у наші школи у кожному шкільному закладі вивішується інформація щодо набору учнів. До мене надійшла велика кількість дзвінків із запитанням,чи буде цього року набиратися російський клас. Враховуючи ситуацію,яка склалася на Волині і те, що я дуже не хотіла б, щоб цією ситуацією скористалися радикально налаштовані сили Волинського регіону, я звернулася до директора з проханням розмістити на інформаційному стенді повідомлення про те, що є можливість набирати клас російської мови», - розповіла Ольга Саган.

З її слів, спочатку реакція на пропозицію була негативною, однак потім, після звернення до більш високих чиновників, питання вирішили.

Заступник начальника управління освіти та науки облдержадміністрації Валентина Загрева повідомила, що загалом російську як предмет вивчають 20 193 учні, факультативно – 12 925 школярів. У обласному етапі всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови та літератури взяв участь 71 школяр. У спеціалізованій школі №5, з її слів, навчається 736 учнів, 188 з яких навчаються російською. На кожній паралелі створено по одному класі, де викладання предметів ведеться російською.

Своєю чергою, директор спеціалізованої школи №5 Валерій Півницький повідомив, що наразі є 11 заяв від батьків, які бажають, щоб їхні діти навчалися у російськомовному класі. Прогнозується, що буде 15-20 таких дітей, як і щороку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
тільки Показати IP 5 Травня 2014 20:47
тотальна українізація суспільства,якщо хочемо мати УКРАЇНУ пошановану світом!
загадка Показати IP 5 Травня 2014 21:45
Чи не занадто багато повноважень у пані Саган у 5 школі? Доречно, спочатку звернутися із запитаннями до більш компетентних осіб, наприклад, до дирекції школи, а "не засипати " дзвінками пані Саган.
Олександр Показати IP 5 Травня 2014 22:05
Якщо є попит, то й можуть бути російські класи у Луцьку. Чи нам уподібнюватись до того б*дла?
лпдмуа а простише и Показати IP 5 Травня 2014 23:05
а що в тому поганого ? хіба ви забули що наші предки вільно володіли мовою сусідів а саме (польскою-россійскою-німецькою-австроугорською-) а інтелегенція на заході украіни вчителі-лікарі- адвокати-поліція-военні знали ще французьку-англійску-латинь ) Можна і думаю доцільно вивчати разом із россійскою і англійську притому в повному обсязи особливо англійську бо итальянську -портогульску-іспанську-голашдську наші заробітчани і без школи вивчили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus