USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку вшанували пам’ять воїнів УПА

7 Січня 2016 21:03
Пам'ять замордованих у 1945 році бійців УПА вшанували у Луцьку. Про це інформує власкор «Вголосу».

Представники громадськості, а також активісти ВО «Свобода», члени Братства ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура та Волинського обласного товариства політв'язнів і репресованих вшанували пам’ять вояків УПА В’ячеслава Новосада і Антона Мельничука, замордованих московськими окупантами 7 січня 1945 року.

На віче виступив голова Братство ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура Богдан Вівчарик, який зазначив, що герої, які загинули за волю України, не дарма поклали за це свої голови.

Від Волинського обласного товариства політв'язнів і репресованих виступила Валентина Єгорова, яка зазначила, що, на жаль, досі ці Герої та тисячі вояків УПА не були реабілітовані. Також вона повідомила, що спілка починає збір коштів на встановлення нової меморіальної дошки.

«На 25-му році незалежності та другому році війни з Росією, на жаль, Україна перебуває у мовній окупації. Навіть у святкові дні на центральних каналах більшість фільмів та передач є російськомовними. Україномовні українці у власній державі почуваються національною меншиною. Доки люди будуть обирати не ідею, а ремонт під’їзду, доки україномовний буде переходити на російську мову у спілкуванні з російськомовним, ми не зможемо звільнитися від окупації. Доки суспільство не вилікується від синдрому колоніального мислення та меншовартості, не стане мислити, як повноцінна нація, доти українці будуть залишатися найбіднішими у Європі. Щоб стати самодостатніми, потрібно змінюватися внутрішньо. Це – єдиний шлях успіху, який пройшли усі сучасні високорозвинуті держави світу», – зазначив у виступі депутат Луцької міської ради Богдан Богонос.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ас Показати IP 8 Січня 2016 10:54
коментар було видалено
Ігор Показати IP 8 Січня 2016 12:27
Бабушкі в нас демократія, ідем в Європу...
АС Показати IP 8 Січня 2016 12:56
У Верховну Раду внесли законопроект про позбавлення пенсій комуністів які були в лавах КПРС до 1991 року вкючно
гiсть до АС Показати IP 8 Січня 2016 13:49
А коли позбавлять влади тих,хто мордуэ украiнцiв-Яцeнюка,Льовочкiна всю iхню кумпанiю?
Анонім до АС Показати IP 9 Січня 2016 09:03
У Верховну Раду внесли законопроект (держбюджет) фактично позбавляющий усіх українських пенсіонерів пенсії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus