USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку встановили контейнери для вживаних речей

17 Грудня 2016 19:39
Два соціальних контейнери для збору вживаних речей встановили у Луцьку: біля департаменту ЦНАП на вулиці Лесі Українки та біля магазину ПАККО, що на вулиці Ковельській, повідомляє Конкурент.

Лучан привчатимуть до цивілізованого збору вживаних речей. Про це розповіла автор проекту зі встановлення соціальних контейнерів Олена Кравчук під час презентації такого контейнеру біля департаменту "ЦНАП" 17 грудня.

Олена Кравчук розповіла, що на Форумі розвитку Луцька, який проходив цього літа, подала ідею щодо розміщення контейнерів зі збору вживаного одягу та взуття. Адже вся Європа і навіть окремі українські міста вже давно привчились до такого способу збору речей.

Представники проекту Британської ради "Активні громадяни" фінансово підтримали ініціативу Олени.

Котнейнери спеціально встановили у місцях, де є відеокамери, щоб убезпечити їх від крадіжок чи вандалізму. Один такий контейнер стоятиме біля входу в департамент "ЦНАП", а інший поставили на вулиці Ковельській, біля гіпермаркету "ПАККО".

"Сюди можна буде вкидати випраний одяг, взуття, іграшки, книги", – зазначила Олена Кравченко.

Начальник департаменту соціальної політики Луцької міської ради Тетяна Книш сказала, що всіляко сприятиме такій хорошій ініціативі.

"Поки я стояла і слухала Олену, то вже думала, які речі принесу сюди завтра", – додала Тетяна Книш.

Представник ініціативи "Активні громадяни" Британської Ради Захар Ткачук повідомив, що, можливо, якщо буде така необхідність, кількість таких контейнерів збільшать.

"Туди не можна кидати рідину, цигарки, сміття, бо це все може зіпсувати ті речі, які знаходяться всередині контейнера", – зауважив Захар Ткачук.

Лучанка Ганна Львівна – перша, хто приніс вживані речі і вкинув у новий контейнер. Олена Кравчук їй подякувала за це і висловила надію, що тепер лучани будуть збирати речі цивілізованішим способом, а не залишатимуть, як раніше, пакети із одягом біля смітників. Також вона запросила всіх небайдужих долучитись до ініціативи через сторінку в соціальній мережі "Соціальні контейнери Луцька" й приходити допомагати волонтерам сортувати та розвозити ці речі тим людям, які мають в них необхідність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
яя Показати IP 17 Грудня 2016 20:28
а секонд не може дати ? І взагалі люди багато і навіть модниці одягаються в секонді а тут ми вже як у Європі -одяг і взуття віддавати. А не краще державі і владцям зарплати роботи і пенсії підвищувати щоб люди не були такими бідними ?!
Активіст Показати IP 17 Грудня 2016 20:58
коментар було видалено
Лислис Показати IP 17 Грудня 2016 23:55
Европа платит таким фирмам за переработку использованных вещей, чтобы держать экономический оборот на определенном уровне. Главное вывезти б/ушку из самых благополучных районов, где жители всегла могут купить новое, в более неблагополучные. По всей Европе секонд только продается оптом в магазины. Не путайте с гуманитарной помощью. Очень надеюсь что даже из этих контейнеров вещи попадут нуждающимся а не на продажу.
Наталія Показати IP 26 Лютого 2017 15:31
Сьогодні з чоловіком занесли 2 пакунки,але контейнер переповнений,прийшлось поставити біля контейнера,чому не забирають речі,таке враження,що вони нікому не потрібні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus