USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські залізничники обладнали на схід спецконтейнери

26 Грудня 2014 14:03
Зовні звичайний залізничний контейнер всередині чимось нагадує ... хостел. Охайно застелені ліжка, посуд, вішаки для одягу. І навіть піч-буржуйка з краном для гарячої води. Усе зроблено якісно і з душею, - повідомляє ТЦК.

“До нас, залізничників, звернулося командування “Північ” з пропозицією обладнати такі контейнери-модулі для тимчасового проживання наших воїнів, які сьогодні несуть службу на сході країни. І залізничники, за покликом серця, у вільний від роботи час, за свої кошти, зібрали матеріали і обладнали контейнери. Для того, щоб наші солдати, наші герої могли захистити свій побут і живими поверталися додому”, - розповідає начальник Рівненської дирекції залізничних перевезень Іван Груник.

До благородної справи долучилися працівники пасажирського, локомотивного та експлуатаційного вагонних депо Ковельського залізничного вузла. Трудовий ентузіазм залізничників по-належному оцінили і присутні на урочистостях представники ОК “Північ”.

“Хочеться їм висловити щиру подяку. Ця ідея народилася в нас для того, щоб обладнати більш безпечно позиції наших бійців на передовій. Вчора зі Здолбунова відправили 3 таких контейнери, і вони вже знаходяться на місцях, обладнуються на позиціях. Люди, які виконували ці задачі і обладнували ці контейнери, вони вкладали в роботу свою душу з одним помислом - щоб наші воїни могли виконати поставлені перед ними завдання”, - говорить полковник ОК “Північ” Віталій Челбін.

Зі словами вдячності до підлеглих звернулися і керівники тих підприємств залізниці, де з честю виконали відповідальне замовлення для армії.

“Не треба було навіть людям пояснювати, для чого це все робиться. Всі дали згоду одноголосно. Надали посильну матеріальну допомогу кожний. Працювали у вихідні дні, кожен вносив пропозицію, щось зробити. Не доводилося нікого заставляти. Все робилося добровільно”, - каже начальник вагонного експлуатаційного депо “Ковель” Віктор Пустовий.
Для того, аби нагадати бійцям на передовій про різдвяно-новорічні свята, інтер'єри криївок прикрасили ялинками. Замість прикрас на них — дитячі іграшки та малюнки.

“Попросили відгукнутися мам і дітей: може, якісь малюночки дітки приготують. От в мене онука, так вона принесла улюблену іграшку — мишку і написала (вона ходить в перший клас ), що вона дарує солдатам найдорожчу зі своїх іграшок. І ви бачили оті плакати, дитячі малюночки з написом “Повертайтеся живими”... Дійсно, ми хочемо бачити їх живими і здоровими. Щоб все це скоріше закінчилося. І хай нам Бог допомагає у цих хороших справах”, - розповідає голова профспілки вагонного експлуатаційного депо “Ковель” Олександр Мартинюк.

Перед відправкою в зону АТО тимчасове житло для військових освятив священик Роман з міського храму Почаївської ікони Божої матері. Вже до суботи контейнери автомобільним транспортом доправлять на передову, в район Бахмутовської траси в Луганській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus