USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку вуличних собак вакцинували від сказу

5 Грудня 2014 16:50
Вуличних собак, що знаходяться під опікою лучан, учора, 4 грудня, вакцинували від сказу. Щеплення від небезпечної хвороби отримали усі підопічні песики.

Так, протягом минулого року із притулку на вулицю випустили 124 собаки. Однак, зі слів директора КП «Ласка» Богдани Новарчук, не варто плутати цих стерилізованих та провакцинованих тваринок із безпритульними, адже вони знаходяться під опікою небайдужих лучан та волонтерів.

«Було б правильно називати їх підопічними. Весь двір чи підприємство, в залежності від того, де чотирилапі мешкають, з радістю бажає їхнього повернення. Усі інші тварини підлягають вилову», - зауважила захисниця тварин.
Із 124 підопічних песиків на вулиці залишилось лише 56.

«Одні собаки померли, були уже доволі старенькими, інші, на жаль, потрапили під машину чи постраждали від рук жорстоких людей, ще когось забрали у село чи на дачу»,- пояснює таку різницю у кількості Дана.

Тож, за станом на 4 грудня останні 16 непровакцинованих тварин отримали свою порцію вакцини від сказу.

Варто зазначити, що поведінка собак у стресовій ситуації може бути абсолютно непередбачуваною, тож усі працівники КП «Ласка» також провакциновані. Так, якщо один пес покірно терпітиме неприємні відчуття від ін’єкції, то інших необхідно виловлювати із допомогою спеціальної петлі, або, гірше того, вакцинувати їх спеціальним шприцометом – «зброєю», зарядженою шприцом з сироваткою.

Першою своє щеплення отримала собачка Рижуля, яка мешкає на бульварі Дружби Народів, 3.
Вона знаходиться під доглядом жителів багатоповерхівки, однак за її здоров’я та благополуччя відповідає голова комітету Волинського товариства захисту тварин Валентина Єгорова. З її слів, улюблениця двору свого часу була у притулку для тварин, де її успішно стерилізували.
«Однак ми дуже сумували за тваринкою, тож написали звернення до Луцького градоначальника Миколи Романюка з проханням повернути Рижулю мешканцям будинку. Вона не становить небезпеки для людей, адже собака стерилізована, привита, та й паразитів у неї нема. Діти шалено люблять гратися з тваринкою, ми її годуємо. У холодні зимові ночі вона ночує у вдома у однієї пані, яка не може взяти песика до квартири назавжди, бо має власних дві собаки. Нас ображає, коли таких тварин називають безпритульними. Це наші собаки, про яких ми дбаємо!» - зазначила жінка.

Також в обласному центрі Волині існує низка підприємств, які уклали договір із КП «Ласка», а іноді й самостійно привозять собак на планові щеплення.

До таких фірм відноситься Луцьке підприємство електротранспорту, на території якого мешкає 5 хвостатих друзів.
«З ЛПЕ ми працюємо по договору, вони навіть оплачують вартість виїзду, хоча вакцина – абсолютно безкоштовна. Ці собаки охороняють територію підприємства, зокрема, й від інших собак. Адже безпритульні пси не приходять на заселену іншими тваринами територію», - каже очільниця луцького притулку та додає, що раніше щороку на території цього підприємства працівники КП «Спецкомунтранс» відстрілювали близько 30 тварин, однак щороку їх з’являлось стільки ж, а то й більше.

Особливо клопоту додала собака Ніка, що мешкає на вулиці Вороніхіна.
Її довелось вакцинувати з шприцомета, утім, найбільшою складністю було дістати з тіла тварини шприц, вартістю 300 гривень. Тож, ветеринар був змушений близько 40 хвилин ловити неслухняного песика.
До слова, побачивши такий незвичайний пристрій, схожий на зброю, сердобольні лучани стають на захист чотирилапих, думаючи, що їх приїхали відстрілювати.

«Таким людям доводиться довго пояснювати, що ми нічого поганого для собак не бажаємо, а лише хочемо їх захистити від хвороби у такий-от незвичайний спосіб, бо по-іншому не вийде», - пояснює заступник директора КП «Ласка» Сергій Скумс.
Останнім пунктом вакцинування чотирилапих підопічних була територія біля Волинської ОДА.
Однак усі без винятку зареєстровані песики отримали своє щеплення, тож не загрожують поширенню заховорюваності на сказ серед населення Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
нововолинець Показати IP 5 Грудня 2014 17:28
Камишнікова, агов!
балакун Показати IP 5 Грудня 2014 17:57
Молодці!!!
мешкаю Показати IP 5 Грудня 2014 18:14
Займіться нарешті собачими зграями біля Старого ринку.Діти вранці не можуть пройти до школи.
КАТЯ до мешкаю Показати IP 5 Грудня 2014 20:40
І які це там собаки??? Жодної НІКОЛИ НЕ БАЧИЛА!!!
Надя до КАТЯ Показати IP 9 Грудня 2014 15:27
Як можна усіх собак знати...
маня Показати IP 5 Грудня 2014 18:19
А старий базар як завжди чомусь стороною
Anonymous Показати IP 5 Грудня 2014 22:18
как бы не было их жалко а моя точка зрения их нужно всех отловить и усыпить уж сильно много развелось собак ...
ага до Anonymous Показати IP 5 Грудня 2014 22:33
поступово все вийде і тварини будуть в притулку, підопічні вакциновані та стерезлізовані і не загрожуватимуть життю лучанам. аби тільки люди самі не подвоювали кількість тварин на вулиці. Поки є шанс зробити все гуманно, давайте спробуємо.
))) до Anonymous Показати IP 6 Грудня 2014 01:27
нельзя. природа не терпит пустоты. на их место придут другие. только уже не привитые.
Анонім Показати IP 6 Грудня 2014 11:17
Це якісь міфічні новини про собак, яких виловлюють і вакциновують. На Карбишева біля Адреналіна ці милі і іноді велизні створіння плодяться як кролики, а добрі люди їх підкормлюють. Шкода тварин, але стати їх жертвою і потім перенести болісне і дороге лікування ще гірше, тому Анонімус нажаль правий....
Anonymous Показати IP 6 Грудня 2014 16:07
при любом роскладе собака это дикое животное и психология у них разная ... любой человек не знает что у этой твари в уме ... ОТЛОВИТЬ И УСЫПИТЬ .. вечером бывает так что их по 8 штук бегает а это уже стая которая может и атаковать любого ... Уничтожить всех собак ... проблема с покусаными людьми пропадёт ... кто сильнее тот и выжывает ...
ага до Anonymous Показати IP 7 Грудня 2014 22:42
а хай люди не викидують на вулицю тварин і проблеми не буде.
Надя до ага Показати IP 9 Грудня 2014 15:29
Я теж за це......І обов'язково стерелізують....
Anonymous до ага Показати IP 9 Грудня 2014 21:49
люди не выкидают собак .. они просто выпускают погулять а там как карта ляжет на кого кабели или сучки выскакивают ... вот и плодятся дворняги ....
Надя Показати IP 9 Грудня 2014 08:56
Молодці
Anonymous до Надя Показати IP 11 Грудня 2014 18:38
кто молодцы ? что плодятся дворняги ? Надя идиотское мыщление .... если так любишь собак заведи псарню у себя дома доброушная ты аж такая ...
Доктор Укроп Показати IP 9 Грудня 2014 15:27
Бродячие собаки - это вредители как и крысы. Общество согласилось на уничтожение крыс ЛЮБЫМИ способами, в том числе и очень болезненными (капканы, яды стекло и пр.), и никого за это не привлекают к ответственности. С бродячими собаками можно бороться гуманно с помощью изониазида (1 собака = 10табл. по 300мг изониазида + 1 табл метоклопромида в куске ливерной колбасы).
Оксана до Доктор Укроп Показати IP 14 Липня 2015 00:34
Паскудник ще й Укропом назвався. Здохнеш від цього ж. Дехто вже спробував у Києві.
Волонер до Доктор Укроп Показати IP 8 Жовтня 2017 11:13
Ти тупе створіння,якщо вбиваєш тварин!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus