USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку вимикають ліфти

14 Вересня 2017 17:52
Майже 60 ліфтів уже вимкнули в Луцьку. Запрацюють вони лиш тоді, коли пройдуть капремонт, пояснюють у міськраді. Мешканцям багатоповерхівок доведеться скидатися на ремонт ліфтів. Однак основну частину витрат на ремонти бере на себе міська рада, і лише 30% співфінансують мешканці будинків.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся лучанин Олексій, який мешкає за адресою Проспект Молоді, 23. Він розповідає, що в багатоповерхівці неочікувано вимкнули ліфт, а коли включать – ніхто людям не береться роз’яснити.

«Сьогодні в нашому будинку вимкнули ліфт, і коли включать – ніхто не знає та не пояснює. Знайомі кажуть, що в їхніх будинках теж повідключали. Є ж старші люди, сім’ї з малими дітьми» - висловлює невдоволення краянин.

Також лучани повідомляли у соцмережах, що у гуртожитку СНУ у Луцьку вимкнули ліфт, який прослужив без капремонту 35 років, при тому як термін експлуатації ліфту без капремонту 25 років. Відключення ліфтів пов'язують із загибеллю жінки у ліфті луцької багатоповерхівки 12 вересня. Нагадаємо, як пояснили експерти, ліфт тоді ввімкнули без необхідного дозволу.

Ситуацію з відключенням ліфтів у Луцьку роз’яснює директор департаменту ЖКГ Юрій Крась. Зі слів посадовця, в місті виключили приблизно 60 ліфтів, які потребують капремонту.

«Це не була спонтанна реакція чи раптові дії. Про відключення мешканців інформували завчасно, й це питання піднімали на зборах мешканців. Більше того, там, де мали вимикати ліфти, - на кожен під’їзд клеїли попереджувальне оголошення», - запевняє Юрій Крась.

Щодо того, коли ліфти знову запрацюють, посадовець каже, що це залежить від самих мешканців.

«У тариф за комунпослуги, який платять лучани, закладаються лише гроші на обслуговування ліфтів, але не на капітальний ремонт. Тому доведеться мешканцям складатися на це. Однак, діє міська програма підтримки. Відповідно, більшу частину витрат бере на себе міський бюджет, а вже 30% співфінансують мешканці. Станом на сьогодні ремонтні роботи ще ніде не розпочалися. Тому необхідно аби люди обирали уповноваженого представника та збирали гроші, щоб ремонт відбувся якнайшвидше», - пояснює Крась.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Я Показати IP 14 Вересня 2017 18:08
Кому там базар мішає?Походите пішки,розуму наберетесь
Це Україна, дитятко! Показати IP 14 Вересня 2017 18:46
Поки грім не вдарить, Українець не перехреститься.
лучанка Показати IP 14 Вересня 2017 19:09
А перерахунок комунальних послуг за утримання будинку, куди входить і вартість послуг ліфта, буде?
Мешканець Показати IP 14 Вересня 2017 20:11
Закон, пане Крась!Процитуй Закон,де мешканці(окрім ОСББ)мають сплачувати за ремонт ліфтів.Не маніпулюйте законодавством,бо це кримінальна відповідальність.
Незнайомка Показати IP 14 Вересня 2017 21:08
У нас два місяці назад зробили капітальний ремонт ліфта, але вчора його теж вимкнули
аякже Показати IP 14 Вересня 2017 21:30
Сьогодні вранці відключили ліфт, а лише по обіді повісили оголошення про це.
незнайомець Показати IP 14 Вересня 2017 22:20
в нас теж зробили капітальний ремонт і ліфт працював, то вже 3 дні як вимкнутий
Ангст Показати IP 15 Вересня 2017 07:33
Так після вашого капремонту і ламаються ліфти. Може не трогали б той ліфт, не сталося б трагедії.
Хенді Показати IP 15 Вересня 2017 08:13
Ну, раз відключили ліфти після ремонту, значить такий ремонт був.... На злодійові шапка горить. Питання : за що гроши з людей брали і кому на який ремонт вони пішли????????????????????????????????????
знаю Показати IP 15 Вересня 2017 14:12
якшо міняти то все міняти і мотори і троси і страховку!ато прийде покрутить скаже шо все гуд і гроші деребанять)
Квартирант Показати IP 15 Вересня 2017 15:48
Ми ціле літо були без ліфта, зібрали з кожної квартири по 700 грн. ніби поремонтували. Але не довго радості було... і знову відключили....Питання: ЧОГО?????
Богдан Показати IP 16 Вересня 2017 11:31
Оголошення з попердженням дійсно повісили. 1 жовтня мали відключити. А відключили 14 вересня. Не терпиться гроші здерти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus