USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку вирішуватимуть, чи продовжувати маршрут №5 на Ківерцівську

14 Вересня 2016 10:10
Мешканці віддалених районів Луцька нарікають на відсутність сполучення з містом. Зокрема, це стосується вулиці Ківерцівської, звідки маршрутки забрали ще 10 років тому. Мешканці вулиці не просто мріють про автобусний маршрут, вже втомилися просити про це міські владу. Натомість отримують лише відписки.

Про це йдеться у сюжеті Волинської дирекції НТУ.

Уже майже тиждень Луцьком курсують автобуси за новим 33-м маршрутом. Він охоплює вулиці, де раніше була проблема із доїздом через відсутність громадського транспорту. Це, зокрема, Огієнка, Клима Савура та Чорновола. За 33-м маршрутом курсують 10 автобусів із періодичністю 7 хвилин.

Поки що мало хто знає, якими вулицями пролягає шлях. Набагато гірша ситуація у тих лучан, які проживають в районі вулиці Ківерцівської. Сполучення з іншими частинами міста тут взагалі відсутнє. Роками люди оббивають пороги чиновницьких кабінетів. Та марно.

Найважче діставатися до зупинок громадського транспорту дітям і пенсіонерам. Діти не потрапляють вчасно до шкіл і дитячих садків. На Ківерцівській розташовані десятки підприємств, найбільше з яких – завод «Мотор». Відстань до найближчої зупинки – майже кілометр. Та й тротуар є не скрізь, пішоходи ризикують стати жертвами наїздів. Особливо, кажуть, боязно іти вночі.



Востаннє маршрутні автобуси тут курсували ще 20 років тому. З проханням пустити автобус люди оббивають пороги вже десяток років, а на Ківерцівській зупинки й досі – тільки пам’ятники колишньому пасажирському сполученню.

«З 1995 року вулицею припинили рух у зв’язку з ремонтом. Забрали маршрутку 103, 107 і 5, і до цього часу сполучення з містом тут немає», - розповідає місцевий мешканець Микола Кухарчук, який уже назбирав гору відписок від чиновників.

Нагадаємо, восени 2015-го у місті вирішили відкрити новий маршрут, який би охопив Ківерцівську. Так, у міськраді повідомили про новий 34 маршрут, який мав рухатися вулицями та проспектами міста у прямому та зворотному напрямку: Карбишева, Конякіна, Гордіюк, Ківерцівська, Стрілецька, Василя Мойсея, Шопена, Волі, Словацького, Богдана Хмельницького (Глушець, Паркова), Ковельська, Львівська, Дружби Народів (місця міжзмінного відстою на вул. Карбишева та Дружби Народів). Однак на 34 маршрут охочих перевізників не знайшлося – мовляв, низький пасажиропотік.

Місяць тому міськвиконком підтримав рішення щодо створення ще одного автобусного маршруту №5 «Дубнівська – Лідавська», що пролягатиме через вулиці Конякіна, Соборності, Шопена та проспект Волі. Мешканці Ківерцівської пропонують продовжити його з вулиці Лідавської до заводу «Мотор». Лише тоді, кажуть, це частково вирішить проблему.

У четвер, 15 вересня, під час наради щодо міських перевезень у Луцькій міські раді розглянуть можливість продовження автобусного маршруту №5 до заводу «Мотор».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
А Показати IP 14 Вересня 2016 10:29
Спочатку запустіть його, а потім продовжуйте)
Лучанин Показати IP 14 Вересня 2016 10:38
А чому, наприклад, 19 не пустити Ківерцівською? 19а 4 машини і подивитися який буде пасажиропотік - вигідний чи ні.
все хочу знати) Показати IP 14 Вересня 2016 12:07
а коли мають запускати 5й маршрут? і де кінцева, дубнівське кільце?
Вулиця Стуса Показати IP 14 Вересня 2016 19:20
103 і 107 зранку не зупиняються на зупинці біля магазину "Ронат". На роботу чим хочеш добирайся. Нібито у водіїв якась домовленість не брати пасажирів. Хто їхлить машинами, не зрозуміє цих проблем, ось валандаються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus