USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку вирішили проблему особливих діток, для яких потрібен був ліфт

15 Травня 2017 18:01
Для особливих діток, які не можуть самостійно піднятися на другий поверх, навчальні класи у міському навчально-реабілітаційному центрі перенесли на перший поверх. Окрім цього, вже завершили виготовлення документації на облаштування зовнішнього ліфту, але є затримка за бюрократичною тяганиною.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 15-го травня.

Ще в 2015-му році заговорили про те, що в комунальному закладі «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради» необхідно облаштувати зовнішній ліфт. Усе тому, що є учні, які самостійно не можуть піднятися на другий чи третій поверхи без супроводжуючих чи батьків, що обмежувало їхні можливості на отримання освіти.

Втім, тодішній начальник управління освіти Олег Гребенюк відповів, що немає коштів, і єдине, що змогли зробити власними силами і доступними ресурсами – пандус до першого поверху.

Однак торік лучани написали петицію про встановлення ліфта для забезпечення безбар’єрного середовища для дітей з обмеженими фізичними можливостями, що на вулиці Лесі Українки, й вона набрала понад 300 необхідних для розгляду голосів. Тоді в міській раді взялися за розробку необхідної проектно-кошторисної документації.

Хоча ліфт досі не встановили, інформує начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, проблему вдалося тимчасово вирішити.

«Документація на встановлення зовнішнього ліфта готова. Єдине лише - немає ще підписаного акту на землевідведення, «Луцькмістобуд» чекає на присвоєння кадастрового номеру. За попередніми прогнозами, це має відбутися найближчим часом. Втім, вже відсьогодні дітки з особливим потребами матимуть комфортний доступ до освіти, бо їхні класи перенесли на перший поверх. Окрім цього, актова зала та їдальня теж розташовані на першому поверсі», - пояснила освітянка.
Нагадаємо, торік вартість ліфта обрахували в суму 1,5 мільйона гривень, цього року вона зросте до 1,7 мільйона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Силка Показати IP 15 Травня 2017 20:59
Зіновіє Богданівно, вам так личить ця кофточка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus