USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку за круглим столом - суперечка з переселенцями

16 Липня 2014 11:53
Між громадськими активістами й переселенкою з Луганська виникла суперечка щодо допомоги людям зі Сходу.

Круглий стіл щодо реалізації соціального проекту «Створення служби надзвичайних ситуацій для переселенців з Криму та Сходу України» відбувається в конференц-залі «ВолиньМедіа» сьогодні, 16 липня.

Директор обласного фонду «Карітас-України» отець Володимир розповів, що їх організація більше 120 років діє в Європі. Свій початок бере з Німеччини, а з 1991-го року фонд почав свою діяльність в Україні й 4 роки працює на Волині.

Тут, переселенка з Луганська Любов Алламуратова почала конкретно запитувати: скільком переселенцям ви допомогли, які саме продуктові набори передали тощо.

Така поведінка обурила громадських активістів, які почали казати, що волиняни добре ставляться до людей, які приїжджають зі Сходу, й допомагають чим можуть.

«У мене в кімнаті живе ще дві дівчинки з Криму, ми допомогли багатьом переселенцям, ми не рахуємо кількість, а просто допомагаємо людям як можемо», - сказав представник благодійного фонду «Ефективне суспільство» Роман Мазурець.

Пані Любов каже, що вона ставить такі запитання, не через те, щоб когось у чомусь звинуватити, а лише з тієї причини, що усі говорять, ми допомогли там, і тим, але конкретно ніхто нічого не каже, бо труднощі у нас - величезні.

Після словесних перепалок усі повернулися до обговорення соціального проекту «Створення служби надзвичайних ситуацій для переселенців з Криму та Сходу України».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
баба параска Показати IP 16 Липня 2014 12:00
Скоро взагалі на голову вилізуть...
малина до баба параска Показати IP 17 Липня 2014 09:51
я вважаю, що певна звітність в благодійників повинна бути, якщо вони допомагають за кошт громади.
журналіст з Володими Показати IP 16 Липня 2014 12:02
Дійсно, східнякі самі ж пустили біду в свою домівку. А тепер ще когось у тому звинувачують. Вертайтеся назад до себе додому на Схід ( Донецьку чи Луганську області ) і відбудовуйте народне господарство зруйноване вашими ж мріями та думками.
Любов Алламуратова до журналіст з Володими Показати IP 17 Липня 2014 16:07
Добрий день! Прошу Вас взяти до уваги Що наша домівка- це вся Україна!
Анонім Показати IP 16 Липня 2014 12:09
Ну геть знахабніли.... Тепер ще й претензії до нас. може їм ще квартиру віддати
Боголюбы Показати IP 16 Липня 2014 12:14
Да не угодали они с местом переезда. Это они еще к полищукам не заехали. Хай едут в европу, она всем помогает.
Церковна миша до Боголюбы Показати IP 16 Липня 2014 12:53
Чому така зневага до поліщуків? Якраз до них біженці їхати і не хочуть, а прагнуть осісти в обласному центрі.
Ну ну Показати IP 16 Липня 2014 12:21
Якась тварюка пише муйню про то, що якщо ти народився на Сході України, то ти людина трохи меншого сорту.То не є добре. Так ми дойдем до того, що наприклад в Маневичах знаходяться більщ щирі українці, чим в Любешові. Можливо потрібні якісь мовні нетривалі курси, можливо перенавчання на більш потрібну професію. Але й трохи контролювати сітуацію треба. Наприклад перекази з Донецької області. Нал не везуть, а перекази йдуть по 10-15к. навіть через публічні банки. То так тут скоро "будет Донбасс". Висновок. Треба не з переселенцями що реєстровані воювати, а дивитися за тими, що будуть скуплювати нерухомість, бізнес та отримувати з Донецька перекази великих сумм.
Кэт Показати IP 16 Липня 2014 12:24
Все волонтеры молодцы, как бы не они переселенцы б тут долго не протянули.
нуда-нуда Показати IP 16 Липня 2014 13:15
Припруться, освояться, осядуть а тоді заявлять: "а тут всегда била рассея, нас гнабят мовай, и воабще гнабят, фашисти , националисти, правий сєктар". Воно нам треба? а так і буде.
Лучанка Показати IP 16 Липня 2014 13:53
МИ чим могли допомогли. Хоча якщо взяти до уваги що через їхню любов до росії страждае вся країна. Мовчати їм треба тихенько. І дякувати що і таке дали.І взагалі ставити їх відразу на місце. Бо вони нас швидко поставлять. В нас своїм нема роботи та житла.
Знайома Показати IP 16 Липня 2014 14:42
Щодо Романа Мазурця хочу сказати про те, що він багато добра зробив і ще робить для людей, які покинули домівки і переселились до нас. Знаю людей, котрим він допомагає, то окрім добрих слів про нього іншого ніхто і не скаже. Та й не він один. А претензії тут ні до чого і підрахунки теж. Нехай ліпше порахує скільки з них виходило на мітинги проти кровожерливих сепаратистів... Слабо? Чекали "спасения" зі сходу, а не вийшло вивтікали на захід. І той "бандерівець", що виборов своє право на Майдані, втратив найкращих патріотів там і ще втрачає зараз своїх дітей на війні мусить перед тими, хто привів ненажерливого президента до влади, ще і звітуватись. Совісті у них немає
Це точно до Знайома Показати IP 16 Липня 2014 16:53
У цих людей рабська свідомість, однак не можна меншого й слабшого брата покидати на призволяще, добре що ми їх підтримуємо і нічого страшного, що не дякують і не розуміють. Волиняни молодці!
Знайома до Це точно Показати IP 16 Липня 2014 17:03
Я з Вами згідна.
Джулія до Це точно Показати IP 17 Липня 2014 10:26
Будьте лохами, а на тому світі вам воздасться!
Занадто щирий Показати IP 18 Липня 2014 01:00
А підняти папери ,як на псевдореферендумі вони голосували? За ДНР ЛНР - то нехай сопуть тихенько янучари запроданці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus