USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку змагалися найкращі бігуни України

14 Листопада 2015 16:28
Попри похмурі погодні умови яскравим святом спорту став другий день чемпіонату України з кросу, що вперше відбувався у Луцьку.

Завершальний день чемпіонату України з кросу, який організувала Федерація легкої атлетики Волині за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», відбувся 14 листопада у парку імені 900-річчя Луцька.

Урочисте відкриття чемпіонату відбулося раніше у Луцькому замку. Вчора розігрували нагороди у десяти видах програми.

Незважаючи на дощову погоду, змагання успішно відбулися. Сьогодні змагалися жінки (молодь) на дистанції у 6 кілометрів, чоловіки (молодь) – на трасі у 8 кілометрів, жінки на трасі у 8 кілометрів та чоловіки на трасі у 10 кілометрів. Завершилися змагання, у яких брали участь представники усіх областей України, естафетним бігом 4x1 кілометр (змагалися юнаки, дівчата, юніори та юніорки).



У десятикілометровому кросі серед чоловіків перше місце виборов Дмитро Лашин (Київ), другим став Василь Коваль (Житомир), а третім до фінішу прийшов Руслан Савчук (Полтава).



Серед 16 команд,які взяли участь в естафеті, найсильнішими виявилася команда Київської області, волиняни стали срібними призерами, а третє місце посіла команда з Києва.


Переможець змагань на дистанції 10 кілометрів серед чоловіків киянин Дмитро Лашин розповів, що йому сподобалася траса під час змагань у Луцьку, адже на ній не було значних гірок чи складних поворотів. Попри дощову погоду, з його слів, стан траси був якраз оптимальним для кросу і бігти було доволі легко. Попереду – чемпіонат Європи з кросу у Франції, де, як розповів спортсмен, завжди роблять дуже складні траси, на яких можуть бути і колоди чи гірки. Він перебуває зараз у хорошій формі, завжди серйозно налаштовується на відповідальні старти, тому впевненість у перемозі з’явилася вже під час початку бігу.



Президент Федерації легкої атлетики Волинської області, заслужений тренер України, майстер спорту з легкої атлетики Володимир Рудюк зазначив, що оцінку рівня проведення змагань найкраще зможуть дати спортсмени та тренери команд-гостей. Попри те, що такі змагання відбулися у Луцьку вперше, вони минули на достатньо високому рівні – успішно відібрали усі склади команд на чемпіонат Європи, погода сприяла (для кросу погодні умови не надто важливі, тому що чемпіонат Європи зазвичай відбувається в дощі та на болотистій місцевості). Відтак, умовами проведення змагань учасники задоволені. Змагання показали, що легка атлетика – вид спорту, який набирає популярності в області – раніше, хоча на Волині виховували олімпійців, тут ніколи не відбувалося таких чемпіонатів. В останньому виді змагань цього року – естафеті, збірна Волині посіла друге місце, представник Волині, Володимир Хоменко з Ківерців, поїде на чемпіонат Європи, тому, на думку Володимира Рудюка, змагання пройшли успішно для волинян, хоча ще є над чим працювати. Дехто зі спортсменів виступає переважно на марафонських дистанціях, тому кросова дистанція для них складніша.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Виборец Показати IP 14 Листопада 2015 16:50
День тиші?
організатор до Виборец Показати IP 14 Листопада 2015 17:59
Виборцю!!! В спорті "дня тиші" не буває!!!!!!!!!!!
день тиші до Виборец Показати IP 14 Листопада 2015 21:19
ВН не чули про це певно
Анонім до день тиші Показати IP 14 Листопада 2015 23:48
Ну і де в статті заклик голосувати за когось з кандидатів? Вивчи спочатку що таке день тиші, а потім умнічай тут! Блін, які в нас недалекі люди! Їм аби ляпнути щось!!
IMAGE Показати IP 14 Листопада 2015 16:54
а чому не назвали призерок у жінок на трасі у 8 кілометрів!!
цікаво знати Показати IP 14 Листопада 2015 17:19
Який час показали переможці, невже важко в статті висвітлити?
організатор Показати IP 14 Листопада 2015 17:57
Результати: http://uaf.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=11423%3Au-lutsku-vidbuvsia-chempionat-ukrainy-2015-z-krosu&catid=40%3Auanews
цікаво знати до організатор Показати IP 14 Листопада 2015 19:01
Дякую!
Колишній Показати IP 14 Листопада 2015 18:33
"Дехто зі спортсменів виступає переважно на марафонських дистанціях, тому кросова дистанція для них складніша." - дивно таке від Рудюка почути. Марафон легше бігти ніж крос ? Дурня повна! Петрович, треба журналістам правду казати: твої колишні вихованці в Польщі (та в інших країнах Європи) стартують на різних комерційних стартах (в т.ч. кросах і марафонах), і досить успішно (!), тому що треба сім'ї утримувати. А чемпіонат України, м'ягко кажучи, для них явно не пріоритет.
я до Колишній Показати IP 15 Листопада 2015 18:00
колишній!!! Треба теперішнім життям жити і є чемп. країни а є комерц. старти і кожен спортсмен і тренер повинен вибрати що вони хочуть))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus