USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вже сьогодні у Луцьку звучатимуть джазові та класичні імпровізації

11 Січня 2017 13:34
«Коляда Квартет» та Анастія Друзюк з концертом відвідають Луцьк. Захід відбудеться у середу, 11 січня, о 18:30, у Палаці культури.

Виступ «Коляда Квартету» та Анастасії Друзюк обіцяє занурити лучан у неповторну атмосферу музики.

«Це як різні клапани у киплячого чайника – сьогодні кришку зриває тут, а завтра – там. Тобто, або музика виходить, або поезія, або піду помолюсь і заспокоюсь», - каже про свої захоплення Роман Коляда.

Мистецькі інтерпретації творів світової класики поруч із неординарними авторськими роботами Романа Коляди продовжать святковий різдвяний настрій лучан, запевняють організатори заходу.

Роман ніколи не записує музику, що приходить до нього. Він постійно її награє, щоб зберегти не на аркушах, а у вправних пальцях.

«Я почуваюся посередником між Небом і музикою, а не автором. Як столяр, який повинен опікуватися гостротою свого долота, намагаюся дбати про вправність пальців і тверезість розуму — мушу бути готовим транслювати ті мелодії, які до мене приходять. Я — інструмент», - говорить митець у одному з інтерв’ю.

Імпровізація для Романа – не лише спосіб негайно ретранслювати музику Небес, яка до нього лине, але і показати слухачам власні розмови з Богом. Саме тому до своїх «імпровізацій» чоловік ретельно готується, щоб у моменти гри ні про що не замислюватися.

«Ідеально, коли в цей момент взагалі ні про що не думаєш, а просто відчуваєш музику та інтонації. А от думати треба вдома під час репетиції, адже найкраща імпровізація – це добре підготовлена імпровізація. Хоча дозволяю собі багато спонтанної музики, якої нема і не буде в альбомах, тому що вона миттєва, яка живе, поки звучить», - пояснює Роман Коляда.

Організатори заходу – мистецьке об’єднання «стендаЛь».

Деталі у події можна дізнатися у Фейсбук.

Квитки можна придбати у касі Палацу культури або за телефоном 095 031 32 80.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus