USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Лисичанську відкрили меморіальну дошку полковнику з Волині

25 Липня 2018 11:25
Підполковнику Василю Спасьонову з Володимира-Волинського відкрили меморіальну дошку в Лисичанську.

Про це повідомили на сторінці 14 окремої механізованої бригади у Фейсбук.

Начальник протиповітряної оборони 51-ї окремої механізованої бригади (на базі якої й була сформована 14 окрема механізована бригада) підполковник Василю Спасьонов загинув 23 липня 2014 року, звільняючи Личисанськ.

23 липня 2014 року об 11:45 начальник протиповітряної оборони 51 окремої механізованої бригади підполковник Василь Спасьонов отримав наказ висунутися в бік Лисичанська з танком та БМП 3-ї батальйонно-тактичної групи 51 ОМБр.

О 12:30 зазначена бронегрупа, яку добровільно зголосився супроводжувати підполковник Спасьонов, разом із підрозділами інших військових частин вирушила в місто.

«Згідно з наявною інформацією, у противника в місті були лише незначні групи снайперів та мінометників. Попри це, при штурмі міста відбулися жорстокі вуличні бої, ворог люто оборонявся. Наша група, яка вже зайшла вглиб міста на 5 кілометрів, потрапила у засідку до чеченців. Підполковник Спасьонов отримав поранення, але продовжував командувати підрозділом. І знову черговий обстріл… Василь Спасьонов отримав ще одне поранення. На цей раз смертельне…» - зазначають на сторінці бригади

Посмертно підполковник Василь Володимирович Спасьонов нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня, почесною відзнакою «За заслуги перед містом Володимир-Волинський», званням «Почесний громадянин міста Володимира-Волинського». На його честь назвали три вулиці: у Володимирі-Волинському, в селі Житані Володимир-Волинського району, де його похоронили, і на його малій батьківщині – на Сумщині.

Участь у скорботних урочистостях на знак вшанування пам’яті Василя Спасьонова та відкриття меморіальної дошки на його честь взяла вдова загиблого Аліна Спасьонова, яка продовжує справу чоловіка, захищаючи Батьківщину в лавах нашої 14 окремої механізованої бригади, побратими й друзі підполковника Спасьонова, жителі Лисичанська, представники міської влади.

«Капелан нашої бригади отець Михайло відслужив панахиду біля пам’ятного знаку й окропив його свяченою водою. До меморіальної дошки на честь підполковника Василя Спасьонова та ще двох загиблих Героїв з іншого підрозділу, які віддали життя за те, аби жителі Лисичанська почувалися вільними на своїй, українській землі, лягли квіти. Урочисто прозвучав Державний Гімн, пролунав військовий салют», - повідомили в бригаді.
Підполковник Василь Спасьонов


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 омбр Показати IP 25 Липня 2018 14:25
Можливо орденоносець Макаров поділиться обставинами загибелі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus