USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Маневичах школа досі носить ім'я комуніста

30 Липня 2016 16:02
Освітній заклад іменні комуніста-партизана Антона Бринського, загони якого причетні до вбивств українського цивільного населення та провокації польсьсько-українського протистояння на Волині, досі функціонує в Маневичах.

Про це інформує «Вголос».

Мова йде про гімназію НВК «Маневицька ЗОШ I-III ступенів №2». Цей заклад підпадає під закон про декомунізацію. Але місцева влада проявляє у цьому питанні повну байдужість.

На початку 1943 року бригада Антона Бринського влаштувала низку провокацій, внаслідок яких почалися репресії німецького командування проти українських поліціантів. Відтак останні пішли в ліси, приєднавшись до українських партизанів. На думку деяких істориків, така зміна співвідношпення сил спричинила ескалацію польсько-українського конфлікту на Волині.

13 жовтня 1943 року загін Бринського спалив село Стара Рафалівка (нині Володимирецького району Рівненської області України), вбивши близько 60 людей, серед них і дітей.

Зазначимо, що у Луцьку вулицю на честь Бринського перейменували ще у 2013 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
макс Показати IP 30 Липня 2016 18:11
То польсько-українську різню спровокували радянські партизанські загони? Більшої дурні навіть секта Вятровича не могла придумати. Перш, ніж писати такі нісенітниці, попрацюйте в обласному архіві. Взнаєте багато цікавого про "героїв" УПА.
Григорій до макс Показати IP 30 Липня 2016 20:47
Історію пишуть переможці. Саталін переміг. Ватка і досі вірить у віськовий геній Жукових, Ватутіних. Хероїв бринсїких....
Переможцю до Григорій Показати IP 30 Липня 2016 22:59
Переможці, ви спочатку навчиться якось оригінальніше висловлювати свою думку. А то вже від вашої "вати" дійсно голова пухне. Ви самі вата! Щось пояснити, обгрунтувати - слабо, тільки : "вата", "совки", "москалі"... Вже тошнить від вашого "інтелекту"!
Пр Показати IP 30 Липня 2016 21:28
Жиды. Угомонитесь
отак Показати IP 30 Липня 2016 23:18
Ні, ну тут переписувачі історії перевершили самих себе. Скоро люди плюватимуть їм в очі, а вони волатимуть, що це Божа роса. Шкода, що ця країна побудована на суцільній брехні і зомбуванні людей.
Анонім Показати IP 30 Липня 2016 23:28
Дурня і маячня.Що за тупий писав цю замітку?
кандидат в депутати Показати IP 31 Липня 2016 00:28
Маневичам і не тільки їм до одного місця.Винувата виявляється Держава Україна.Нехай подумають , кого обирають.Вони досі не можуть відрізнити хто окупант, а хто герой.До Майдану не могли лєніна повалити. Ганьба кріпакам! Ніх... не доходить!За сто гривень совість і дітей своїх на виборах цей округ продає!Про яку" історію" ти говориШ?Похмелися, або полічися!
Макс Показати IP 31 Липня 2016 03:01
Я бы с удовольствием обсудил первый абзац с автором этой «статьи», лично с глазу на глаз. Только за слова свои вряд ли автор ответит, такие «автора» только и умеют что вякать, а не фактами оперировать.
янтарен абер алес Показати IP 3 Серпня 2016 15:41
Маневич взагалі то був членом партії КПЗУ і вкпб необхідно Маневичі перейменувати на БУРШТИНЕВИЧІ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus