USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

У Німеччині та Іспанії люди масово протестують проти карантинних обмежень

21 Вересня 2020 11:15
На вулицях Німеччини та Іспанії 20 вересня пройшли масові акції протесту проти антикоронавірусних заходів. Кілька тисяч протестувальників вийшли на демонстрації в Дюссельдорфі та Мадриді, пише 24 канал.

Німеччина

«Ні диктатурі!» – з такими гаслами кілька сотень німців у Дюссельдорфі вийшли на протест проти карантинних обмежень. Акцію організувала регіональна група руху Querdenken, учасники якої виступають проти жорсткого карантину.

Це не перша акція у Німеччині. Вже кілька місяців поспіль німці вимагають скасування обмежень, запроваджених через пандемію COVID-19. На думку учасників акції, вони – безглузді. Поширення коронавірусу нічим не відрізняється від поширення інших вірусів, відтак і носіння маски та інші обмеження позбавлені сенсу.

Учасники демонстрації тримали веселкові прапори і плакати з закликами до обіймів замість тримання дистанції. Вулицями Дюссельдорфа пройшли майже 4 тисячі осіб, деякі з них не вдягали маски.

Відзначимо, що одночасно в місті відбулась контрдемонстрація. Протестувальники виступили проти руху Querdenken. В ній взяли участь близько 500 людей.

Іспанія

Тим часом у Мадриді жителі найбідніших районів протестували проти карантинної дискримінації. Напередодні влада обмежила їм пересування через стрімке збільшення виявлених випадків зараження COVID-19. Виїжджати за межі своїх районів вони зможуть лише на роботу, навчання та у медустанови.

Крім того, там заборонено відвідувати парки, а бари і ресторани повинні гарантувати безпечну відстань між клієнтами. Відтак заклади можуть приймати не більше, ніж 50% клієнтів від звичайної кількості.

«Не думаю, що такі обмежувальні заходи вирішать проблему. Зрештою вони призведуть до ізоляції районів, де мешкає робочий клас, у якого і так вистачає економічних проблем», – розповіла соціальна працівниця Марта Гарсія.

Відзначимо, що посилення карантину 19 вересня анонсував прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчез. За його словами, кількість нових випадків COVID-19 у порівнянні з середнім національним показником подвоїлася, а рівень госпіталізації потроївся.

Масові протести проти карантинних обмежень в Німеччині та Іспанії
Європейці протестують проти запровадження карантину:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus