USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Нововолинську страйкують шахтарі

27 Листопада 2017 10:08
27-го листопада гірники нововолинської копальні «Бужанська» розпочали акцію протесту.

21 шахтар з 3-ї та 4-ї зміни не виїхали з шахти, гірники залишились під землею. Акція протесту розпочалась через невиплату заробітної плати, повідомляє БУГ.

«Гірникам «Бужанської» у повному обсязі не виплачено зарплату ще за серпень, усього лише 10 відсотків – за вересень, і жодної копійки за жовтень. А працівникам непромислової групи, у яких зовсім мізерні посадові оклади, заборгували ще липень», повідомляє голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

Волинець також розповів, що гірники другої зміни востаннє харчувалися ще учора в обід, ситуація ускладнюється тим, що і міністр енергетики і вугільної промисловості та генеральний директор ДП «Волиньвугілля» нині перебувають у відпустках.

У профспілковій організації відокремленого підрозділу “Шахта “Бужанська” повідомляють, що шахтарі налаштовані рішуче і причиною страйку називають вкрай складну ситуацію на підприємстві.

Вимоги, які висувають гірники наступні:

1/ Негайна перевірка фінансово-економічної діяльності ДП “Волиньвугілля” і шахти “Бужанська”;

2/ Звільнення гендиректора ДП “Волиньвугілля” Олександра Зоріна;

3/ Виплата заборгованості зарплат працівникам підприємства;

4/ Розслідування злочинів щодо перешкоджання діяльності профспілки;

5/ Припинення розкрадання вугілля;

6/ Забезпечення належних умов праці на підприємстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 27 Листопада 2017 11:21
Скіко вугольку добули-стіки і получили в касі. Як мало вугля добувають то і мало получають. Шо тута бастувати, тута працювати треба як раніше стаханівці працювали, то будуть і заробітки хороші в шахтарів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus