USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Нову українську школу в Луцьку підуть 3 тисячі дітей

17 Серпня 2018 12:08
Заплановано, що з 1 вересня в Луцьку запрацює 105 класів для першачків у рамках освітньої реформи Нова українська школа. За попередніми підрахунками за парти сядуть близько 3 тисяч школярів.

Про це доповіла начальник управління освіти Зіновія Лещенко під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

«Щодо впровадження освітньої реформи у закладах освіти міста Луцька, то найбільш актуальною є Нова українська школа, яка стартує з 1 вересня. До навчання за новою системою будуть залучені майже 3 тисячі дітей. Точної цифри поки не маємо, бо окремі батьки подавали документи в різні освітні заклади для підстраховки.

Ми плануємо відкрити 105 класів. На сьогодні вже 103 педагоги пройшли необхідне навчання та серію тренінгів. Досвід передавали й вчителі, які вже в 4 класах працювали у пілотному проекті минулого року. Щодо меблів, то вони постачаються, до кінця вересня усі мають надійти», - розповіла Зіновія Лещенко.

ЧИТАТИ ЩЕ: В УКРАЇНІ УСІ ПЕРШОКЛАСНИКИ ОТРИМУЮТЬ ДЛЯ НАВЧАННЯ НАБОРИ LEGO

Нагадаємо, що для забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» із державного бюджету на Волинь надійшло близько 22 мільйонів гривень. Щодо Луцька, то для облаштування перших класів передбачили 950 тисяч гривень, а це кошти держсубвенції та міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
НЕБАЙДУЖА Показати IP 17 Серпня 2018 15:16
Під прикриттям так званої реформи, дерибан грошей, нуль змін
та невже до НЕБАЙДУЖА Показати IP 17 Серпня 2018 17:01
Під прикриттям так званої реформи - заплановане зниження рівня освіти населення і деб*лізація для отримання дешевої робочої сили і знищення більш-менш високотехнологічних виробництв в Україні. Фізику, біологію, географію об'єднати в один предмет і дати поменше годин - що отримаєте?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus