USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У поліції і прокуратурі заявили, що Зеленський не ухилявся від армії, – ЗМІ

17 Квітня 2019 14:43
Незважаючи на недавні заяви Міноборони, в поліції повідомили, що кандидат в президенти Володимир Зеленський не ухиляється від служби в армії.

Про це пише The Newsroom у Facebook.

«У поліції Січеславською (колишньої Дніпропетровської) області немає жодного звернення військкоматів про те, що громадянин Зеленський ухилявся від мобілізації. У разі свідомого ухилення вони повинні були зібрати відповідні документи і подати в поліцію заяву. Жодної заяви подано не було. Залучати громадянина до відповідальності (за ст. 336) можна було б тільки якби він розписався в отриманні повістки », – цитує видання повідомлення Нацполіції.

Відзначається, що і у військові прокуратури ніяких повідомлень від військкоматів про ухилення не надходило. Тим часом, згідно із законом, якщо Володимир Зеленський був би ухильником, воєнкоми повинні були почати процес розшуку ще кілька років тому. Для цього вони повинні були прийти за місцем попередньої реєстрації громадянина, переконатися, що його там немає, з’ясувати місце нинішньої реєстрації та змусити його перереєструватися в іншому військкоматі, і тільки після цього вручати повістку. У разі прямого ухилення вони повинні були зібрати відповідні документи і заявити на Зеленського до військової прокуратури для порушення провадження і в поліцію із забезпечення розшуку.

«Чи косив Зеленський від армії – це його проблема і знахідка для конкуруючого виборчого штабу, який кинув ще одну» мінусовку «на конкурента за тиждень до виборів. Прикро тільки те, що цю технологію на конкуруючий штаб відпрацьовує Міністерство оборони. Адже, якщо діяти за законом, то МО мало не шерити повідомлення без вихідних даних, а шукати уклоніста та притягати його до відповідальності. Але, як засвідчили нам правоохоронці, станом на сьогодні Зеленського ніхто не не шукав і не шукає», – зазначає видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 18 Квітня 2019 06:43
Нехай Порохобот іде до арміі, та сини тих, хто не в силі завершити Війну. !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus