USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У пошуках кращого життя: з України щохвилини виїжджає 2 людини, – Ukrainianpeopleleaks

28 Січня 2019 18:27
В Україні стрімко зростає рівень міграції, адже кожну хвилину країну покидає дві людини.

Згідно з даними Організації об’єднаних націй, це може призвести до того, що до 2050 року населення України може скоротитися на 18%, до 36 млн осіб. Про це пише Обозреватель з посиланням на Ukrainianpeopleleaks.

Так, тільки за період з 20 березня 2018 року по 28 січня 2019 року, з країни виїхав майже один мільйон українців. Ці дані підтвердив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Країна ризикує остаточно перетворитися в край старих і дітей. Один з основних факторів виїзду – трудова міграція», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, головний наслідок трудової міграції для України – скорочення населення. Міністр соцполітики Андрій Рева зазначив, що в міграції знаходяться 3,2 млн осіб, а проблема торкнулася 9 млн осіб (у тому числі дітей заробітчан).

Також стало відомо, що українських трудових мігрантів регулярно дурять за кордоном, а країни Європейського союзу – не виняток.

Як повідомлялося, українські трудові мігранти зробили економіку Польщі найдинамічнішою в Європі, а якби вони залишилися працювати на Батьківщині, то дали б поштовх вітчизняному виробництву. Загалом у Польщі працюють майже 2 мільйони українців. Крім того, у польських університетах навчаються майже 40 тисяч студентів з України.

Зауважимо, за межі України у 2018 році виїжджало на 10-15% більше українців, ніж 2017.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus