USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У селі на Волині школярі отримали безпровідний інтернет

25 Січня 2017 22:44
Оснастити новітніми технологіями школу, а саме – підключити бездротовий інтернет вирішили цьогоріч у Колпитівській ЗОШ I-III ступенів. Також, завдяки активній громаді на умовах співфінансування разом із Фондом Ігоря Палиці "Тільки Разом" для школи придбали проектор, екран, штатив, ноутбук, колонки та встановили безпровідний інтернет, - повідомляє прес-служба Фонду.

Активні жителі створили в 2008 році громадську організацію «Колпитівська», за посередництвом якої вдалося реалізувати до десятка проектів на умовах співфінансування.

У місцевій ЗОШ I-III ступенів замінили 80 вікон і троє дверей, у дитсадочку – дах, підлогу, 13 вікон і троє дверей, а також вікна у ФАПі. Зав­дяки активній діяльності громади облаштували шкільну теплицю, для хореографічного та вокального гуртків будинку культури пошили нові костюми, а в шкільному спортзалі відремонтували освітлення й оновили спорт­інвентар.

Зауважимо, що Колпитівська школа – єдина на Волині, яка має технологічний профіль. Із 1991 року тут готують трактористів другого розряду. У школі є спеціальний кабінет і лабораторія, а також трактор ЮМЗ. За цей час 169 юнаків отримали відповідні свідоцтва. Оскільки професія тракториста на селі доволі затребувана, ліцензію школі продовжили ще на 10 років.

Цьогоріч у Колпитові вирі­шили оснастити новітніми технологіями школу, а саме – підключити бездротовий інтернет.


«Школа розрахована на 162 учнів. Зараз у ній навчається 74 дитини. Село наше невеличке – 580 жителів, але всі досить активні. Громадська організація розворушила людей різними проектами. Оскільки ми живемо в ХХІ столітті, доводиться підлаштовуватися до рівня освітніх послуг. Вирішили встановити у школі безпровідний інтернет. Це дуже корисно, адже у підручниках міститься застаріла інформація. Сучасний урок має бути насичений інформацією, а без інтернету це неможливо», – каже Анатолій Паляничка, директор Колпитівської ЗОШ I-III ступенів.

«Хочу відзначити, що колпитівська громада має чудових лідерів. Вони вирішили реалізувати проект, спрямований на розвиток дітей. Представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Локачинському районі відкрилося 30 травня. А вже наступного дня ми зареєстрували звернення від лідера ГО «Колпитівська» Валентини Андрійчук», – пригадує керівник локачинської філії Фонду Оксана Дмитрук.

Учитель іноземної мови Ольга Штунь відзначає: тепер дітям дуже цікаво вивчати англійську та польську мови. За допомогою проектора школярам проводять віртуальні екскурсії та демонструють інформативні ролики.

«Новітні технології – це дуже добре, вони підвищують ефективність подання навчального матеріалу. Адже діти сприймають його ще й візуально», – доповнює колегу Валентина Андрійчук, учитель іноземної мови початкових класів.

Колпитівські активісти наголошують: співпраця з Фондом Ігоря Палиці збагатила їх позитивним досвідом. Люди зрозуміли, що покращувати добробут треба спільними зусиллями місцевих жителів, влади і гранто­давців.

«Цей проект вдалося реалізувати завдяки вашій наполегливості. Учителі та школярі отримали не лише доступ до сучасних технологій, а й повірили у силу громади»,– зазначив керівник центральної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Сергій Костриченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus