USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У селі під Луцьком відкрили алею Героїв небесної сотні

13 Серпня 2018 20:43
У селі Підгайці Луцького району відкрили та освятили алею і пам‘ятник Героям, які загинули під час Революції Гідності та військовим, які загинули під час війни на сході.

Урочистий захід відбувся у неділю, 12 серпня, повідомляє прес-служба УКРОПу.

На відкритті були присутні депутати Волинської обласної ради від УКРОПу Вячеслав Рубльов та Михайло Імберовський, а також депутат-укропівець Луцькради, волонтер Сергій Балицький.

Пам‘ятний знак разом із священнослужителями освятив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.


«Ці герої – це приклад для нашої малечі, які будуть їх наслідувати – у них вчитимуться любити свою Батьківщину до останнього подиху, – зазначив митрополит Михаїл. – Те, що тут відкрили монумент – це не дань моді. Це можливість згадати тих, заради кого ми живемо і маємо можливість жити».


«Цей меморіал відкрили в пам‘ять про тих людей, які першими поклали свої голови за нашу Україну, за всіх тих, хто тут є. Ці люди – це прямі нащадки наших козаків, наших воїнів УПА, молодих студентів під Крутами. Їм не потрібно було нічого – ні багатства, ні слави. Вони хотіли, щоб ми жили достойно, - зазначив сільський голова Підгайцівської сільради Юрій Семенюк. – Наша ціль щоб про цих людей ніхто ніколи не забув. Зараз тут поряд ходять діти, мами з немовлятами, які підростуть і спитають хто ці люди на стелі і їм розкажуть. І так ми не дамо, щоб слава цих людей зникла з пам‘яті людської».


Співзасновник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький та Вячеслав Рубльов в один голос кажуть: люди повинні пам‘ятати тих, хто віддав своє життя за мирне небо.

«Ці хлопці з дерев‘яними щитами подолали тих, хто проти них йшов з автоматами. Я вірю в те, що Україні бути патріотичною, єдиною, що буде мир, що хлопці, які на сході захищають Україну повернуться додому. Вірю в те, що ті жертви, які вже є через війну, будуть недаремними, - наголошує Вячеслав Рубльов. – Аби не повторювалося таких страшних помилок, ми повинні пам‘ятати і про обіцянки тих, хто казав, що завершить війну за кілька днів. На жаль, вона триває вже третій рік».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ы скоро Показати IP 13 Серпня 2018 21:06
Пашинський відкриє алею загиблих *беркутів*
Я Показати IP 13 Серпня 2018 21:29
На тій алеї фото алеї ангелів з Донецька буде????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus