USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У скільки обійдеться лучанам святкова пісна вечеря

6 Січня 2017 15:55
Величезні черги і штовханина на ринках Луцька. Всі чимдуж мчать на закупи до Різдвяних свят. Гаманці бажають бути повнішими, а ціни як завше кусаються. Але це не стримує лучан, адже традицій ніхто не відміняв, тож з ситуації кожен виходить як може.

Що купують та як святкують – у репортажі ТРК Аверс.

Все, що потрібно до стола на пісний святвечір, можна знайти та придбати на луцьких ринках. Черги людей, які прийшли скупитися, просто вражають. Лучани, один поперед одним, вибирають та, не торгуючись, скупляють необхідні продукти.

Чи не найбільше покупців нині у рибному відділі.

«Найбільше на пісну вечерю беруть копчену рибу, оселедець або хек. Хек молочний можна придбати за ціною 65 гривень за кілограм, скумбрія копчена коштує 120, а кілограм оселедця - 58 грн», - розповідає один із продавців Центрального ринку. Та запевняє, що ціни, буцімто, тримаються на рівні, і вже майже рік не підвищувалися.

Але ж який святвечір без грибочків? За в’язку білих сушених грибів продавці правлять 150 гривень.

Ну а куди ж без головного атрибуту святкового столу – куті. На ринку за неї просять по 3 гривні за склянку. Однак, якщо добре пошукати, то можна знайти і дешевше, приміром по 2 гривні. Сушку на узвар продають по 6-7 гривень за півлітри, а 250 грамову баночку хрону можна придбати за 10-15 гривень.

Проте, найбільше до свят здорожчали свіжі овочі та фрукти. До прикладу, свіжі огірки перед святом підскочили у ціні до 90 гривень за кілограм, а помідори коштують помідори від 50 грн. Тож люди обходяться як можуть, надаючи перевагу квашенині.

Аби зібрати усе на стіл лучанам із середнім достатком ані пенсії, ані зарплати не вистачить. Однак, попри брак коштів, високі ціни та мороз, передсвяткового настрою у людей не бракує. Всі усміхнені та привітні. Кажуть, що головне не те, що стоятиме на столі, а те - що кожного на серці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олег Показати IP 6 Січня 2017 16:36
задовбало!! скільки новорічний , сільки пісня вечеря, скільки різдвяний кошик, потім пасхальний і понеслося. свят більше як робочих днів. то державні, то поповські, то ще якась єресь! не святкуйте - не потратите! а то і рибу з*їсти і на *** сісти!понакуплюють як спереляку! а все плачуться як важко жити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus