USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У СНУ планують впровадити медичну спеціальність із стажуванням студентів за кодоном

25 Листопада 2019 20:24
У виші необхідно відкривати та розвивати нові спеціальності, переконаний перший проректор, проректор з адміністрування та розвитку СНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось.

Так, в ефірі програми «На часі гість» телеканалу «Аверс» під час передвиборної агітації Анатолій Цьось розповів про своє бачення розвитку університету. Зі значною перевагою над Ігорем Коцаном, який чотирнадцять років очолював університет, він вийшов до другого туру.

Як зазначив перший проректор вишу, освітні спеціальності не є стабільними, вони розвиваються, змінюються. На жаль, деякі з них, зокрема філософія, зараз непопулярні, тож і набору абітурієнтів на них зараз, як такого, немає.

«Щодо ж нових спеціальностей, то їх неодмінно треба відкривати і розвивати, адже життя не стоїть на місці. Треба шукати те, що потрібно у нас в регіоні й проводити підготовку фахівців у межах якоїсь спеціальності за освітньою програмою», - каже Анатолій Цьось.

Читати ще: Децентралізація факультетів, фінансування і медкафедра: Цьось розповів, що хоче змінити у СНУ

Що ж до розвитку медичної спеціальності, то, на переконання Анатолія Цьося, тут якість має бути на першому місці.

«Щодо медицини, то вона вже ліцензована. І хочу я того чи ні, якщо мене оберуть ректором, маю опікуватися цим напрямком. Як я бачу розвиток цієї спеціальності? По-перше, це дуже сильна фахова підготовка, на першому-другому курсах то анатомія, фізіологія тощо. Відповідно – кафедра, лабораторія фізіології людини. Далі має бути спеціалізована підготовка. Це створення клінічних кафедр на базі наших медичних установ. Тут нема проблем, і я знаю, що такі перемовини вже були. Це є у всіх. Я кажу, що треба знайти якусь родзинку, треба, щоб наші фахівці були кваліфікованими й мали попит. Тут треба дуже тісно співпрацювати із закордонними вищими навчальними закладами, які мають досвід підготовки у галузі медицини.

Думаю, що ми працюватимемо так, щоб студенти семестр чи пів семестру щороку навчалися за кордоном і поглиблювали фахову медичну підготовку. Тоді наші фахівці справді будуть кваліфікованими. Але тут треба дуже добре думати й дуже багато працювати, тому що ми не можемо випускати медиків, та й будь-яких інших фахівців, некваліфікованими. Тож якість освіти – найголовніше».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Коля Показати IP 25 Листопада 2019 20:32
Нащо плодити безграмотних лікарів, ви вчителів кращих готуйте і вистачить
103 до Коля Показати IP 26 Листопада 2019 08:53
100%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus