USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У справі Гримчака потерпілим назвали екскандидата на посаду в НАБУ

16 Серпня 2019 17:17
Потерпілим у справі заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака є Максим Святненко. Він є співвласником фірми «ЮрЖитло», а також екскандидатом на посаду в НАБУ.

Про це у коментарі «112 Україна» повідомив колишній заступник голови Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов.

За його словами, Гримчак і його шурин Овдієнко ще 8 серпня взяли гроші у Святненка, обіцяючи вплинути на суддів Верховного суду про винесення рішення, в якому був зацікавлений Святненко. Тим часом, «Судовий репортер» зазначає, що «ЮрЖитло» фігурує в одному з епізодів справи, де Гримчак і його «спільник» нібито повинні були отримати $80 тис. за вплив на суддів ВС.

Крім того, як передає ТСН, Святненко був заявником у справі проти судді Подільського суду Києва Тетяни Войтенко. Тоді цією справою займалося НАБУ. Її підозрюють в отриманні хабара у розмірі $10 тис. За ці гроші суддя мала вплинути на рішення колеги. Нещодавно її відсторонили з посади. Адвокат Войтенко з’ясував, що за півтора місяці до відкриття провадження Святненко близько 100 разів телефонував із території, де розташована СБУ. Як зазначається, цю інформацію правозахисник отримав для доведення провокації злочину і спілкування чоловіка з правоохоронцями.

Відомо також, що Святненко є заявником у справі судді Баришівського суду Київської області Олександра Лисюка, якому у вересні 2017 нібито передали $ 2500.

Нагадаємо, увечері 14 серпня працівники СБУ та НАБУ затримали на хабарі в 480 тис. доларів США Юрія Гримчака. У ГПУ кажуть, що справа стосується хабара за вплив на суд та Мінкультури.

Крім того, у ЗМІ з’явилась інформація, що Гримчака затримали з його нібито «помічником». У його на місці затримання знайшли відповідні візитівки. Утім в МінТОТ згодом заявили, що справа із затриманням та хабарем не стосується діяльності їхнього відомства. А посади помічника заступника міністра в них узагалі немає.

За словами адвокатки Гримчака, у її підзахисного правоохоронці вилучили власні кошти. А замість півмільйона доларів «були календарики».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Серпня 2019 18:25
На нари!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus