USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У суді з'ясовували, чи вміє Гузь «зомбувати». ОНОВЛЕНО

25 Грудня 2013 16:36
Питання стосовно цілодобового арешту як запобіжного заходу до депутата облради Ігоря Гузя вирішували під час суду сьогодні, 25 грудня. Суддя поцікавився у «поціновувача мегафонів», чи справді той має здібності парапсихолога та вміє «зомбувати» людей.

Так, процес розпочався із того, що о 10:05 захисник активіста Святослав Туз вручив судді письмове заперечення до клопотання слідчого стосовно цілодобового домашнього арешту свого підопічного терміном на два місяці. Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко ухвалив рішення долучити ці матеріали до справи.

Також цього разу служитель Феміди без зайвих церемоній дозволив представникам ЗМІ проводити фото- та відеозйомку у залі, а також вести звукозапис.

Уже о 10:12 прокурор зачитав текст справи, де вкотре йшлося про захоплення будівлі органів місцевого самоврядування та портрети президента Януковича на ялинці:

«З метою нарощення політичних рейтингів Ігор Гузь використав мирне населення міста для задоволення власних хуліганських мотивів. Він самовільно захопив владу та лідерство над мітингувальниками, нав’язуючи їм власні політичні погляди та позиціонуючи їх, як загальні», - продовжував правоохоронець.
Таким чином, до обвинувачення згідно зі статтями 295 та 296 (частини 2) Кримінального кодексу України, що «приписували» іншим активістам майдану, додалась ще й стаття 341 КУ України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд). Відповідно до усього «букету статей» луцькому оратору загрожує не мало й не багато – чотири роки позбавлення волі.

«У вчиненому підозрюваний не розкаявся, а, навпаки, стверджував, що продовжуватиме злочинну діяльність. Тому вбачаю необхідність такого запобіжного заходу, як домашній арешт», - резюмував представник обвинувачення.
Він наголосив, що разом із забороною покидати власне помешкання депутат облради не матиме права покидати межі Луцька, відвідувати масові заходи та буде з’являтися у будь-який момент на вимогу слідства. Разом з тим, прокурор вважає, що на Ігоря Гузя необхідно одягнути електронний засіб контролю.
«Ця особа переховувалася від слідства та не каялась у власних незаконних вчинках», - додав слідчий Василь Корець.
Також він зауважив, що Гузя таки необхідно «зачинити вдома», оскільки він «може тиснути на свідків та розвішувати провокативні афіші».
Коли суддя запитав у слідчого, який саме ЕЗК він «бажає» одягнути на підозрюваного, адже «браслетів» існує два види, той не зміг відповісти на запитання, оскільки сам не знав, які види цих засобів існують «у природі».
Своєрідний когнітивний дисонанс виник у судовій залі, коли служитель Феміди Віталій Ковтуненко поцікавився у слідчого, як він уявляє собі застосування цілодобового арешту до людини, яка є депутатом облради:
«Як він може взагалі не покидати власне помешкання? У нього ж сесії, зустрічі з виборцями?», - скептично запитав суддя у слідчого.
На це правоохоронець скромно відповів, що «він не є депутатом, тому й не доповнив власні вимоги відповідно до законодавства».
«А я ще ж і член бюджетної комісії, тому мені необхідно з’являтися на засідання»? – додав Гузь.
Тим часом, з вулиці почали лунати вигуки: «Банду геть!», «Руки геть від Ігоря» та звуки свистка.

Під гучні овації «групи підтримки» обранця громади, що доносились через віконне скло, прокурор припустив, що Ігор Гузь може знову спробувати втекти до столиці. Більше того, на думку пана Приймачка, «ця особа може закликати майданівців до протиправних дій, і люди їх виконуватимуть, як і раніше».
Уже об 11:50 безперервне скандування за вікном «Свободу політичним в’язням!» набуло ще більших обертів, тож суддя оголосив перерву на 2 хвилини і «ввічливо» попросив «політув’язненого» вийти на балкон до «групи підтримки» та попросити так голосно не кричати, мовляв, на нього це не ніяк не впливає.
Тоді обранець громади вийшов до лучан, які зустріли свого «героя» радісними оплесками, та попросив їх переміститись до входу в приміщення Міськрайонного суду.
Опісля засідання продовжили.
«Чи дійсно вам викручували руки та ноги тітушки Клімчука?» - поставив «оригінальне» питання суддя підозрюваному.
«Ні, Ваша честь, це гіпербола», - відповів той.
Тоді служитель Феміди ще більше здивував присутніх у залі, поцікавившись чи не володіє той, бува, надзвичайними здібностями:

«Борис Клімчук каже, що ви «зазомбували» студентів. Ви дійсно маєте здібності парапсихолога?», - ошелешив учасників засідання суддя.
На це активіст відповів, що то «виключно суб’єктивна думка голови облдержадміністрації.
О 12:55 оголосили перерву та продовжили судові дебати уже о 14:30.

Наразі Луцький міськрайонний суд виніс ухвалу про домашній арешт протягом двох місяців одного із лідерів майдану Ігоря Гузя. Також активісту заборонили покидати Луцьк та відвідувати масові заходи на Театральному майдані. Не обійшлось і без відомого останнім часом електронного засобу контролю.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Михайло Показати IP 25 Грудня 2013 17:52
В зоні Гузь подорослішає і може порозумнішає
Фанат до Михайло Показати IP 26 Грудня 2013 00:22
Маєш досвід?
читач Показати IP 25 Грудня 2013 18:16
Якщо наш гарант шось там гарантує - жди великої біди... Я не вірю що він програє вибори, бо не вірю що будуть вибори... Як хочеться надіятись що по смерті є пекло, де для регіоналів і їх кураторів вже зарезервовані гарячі пательні....
123 Показати IP 25 Грудня 2013 18:28
Благая вєсть ! Клімчук боїться Гузя!!! Непоганий початок! А що з Войтовичем робиться!? Він такій "інтелігентний" !?
до 123 Показати IP 25 Грудня 2013 18:43
От якби тобі кожен гнув мат-перемат, посилав на... і до... і виставляв за двері - то це так по- нашому. Ми ж до Європи рівняємось... А все і починається з твоєї культури поведінки!!!! Це і буде твій маленький крок в Європу.
Ну Показати IP 25 Грудня 2013 19:16
"«З метою нарощення політичних рейтингів Ігор Гузь використав мирне населення міста для задоволення власних хуліганських мотивів. Він самовільно захопив владу та лідерство над мітингувальниками, нав’язуючи їм власні політичні погляди та позиціонуючи їх, як загальні», - продовжував правоохоронець." - а що тут не так? Чиста правда. Інше питання, як це трактується законодавством. Що заслужив - та має отримати!
Сергій до Ну Показати IP 6 Січня 2014 19:39
На скільки я бачив як спостерігач то це міліція не впускала народ в приміщення тим самим блокувавши вхід. Кримінал міліціантів. Ганьба!!!!!
123 до 123 Показати IP 25 Грудня 2013 19:40
А чому на ти? А може я у вас за спиною стою? Погані слова казати не можна. Але в Європі це дозволяється, бо там не влада над народом, а навпаки. Не можеш чути матюки - шукай іншу роботу!!!
Священик Показати IP 25 Грудня 2013 19:54
А адвокат на шостому фото знизу хреститься??? Злякався надприродних здібностей пана Гузя?
БОГДАН Показати IP 25 Грудня 2013 20:42
Сьогодні, за майже 15 років політичної та громадської діяльності =революціонера =Гузя ,влада та правосуддя,мабудь вперше ,вилили кушат холодної води на його голову , а заодно і на голову його палких уболівальників та уболівальниць .Не думаю,що гоноровому Гузю світить реальний строк покарання, але сам факт,що влада вступає з місцевим= революціонером= не у політичний діалог ,де Гузь із своєю демагогією вважає себе нездоланним,а у формат юридичного змагального процесу, є незвичним та показовим для нашої опозиціонера. Думаю,що суддю та прокурора будуть цікавити не політичні переконання нашого героя,а конкретні факти його протиправної діяльностіі,які,ймовірно, підведуть його під адміністративну а то й кримінальну відповідальність .Здається,волинськві =РЕВОЛЮЦІОНЕРИ=не очікували, що протестний пузир здується так швидко і Гузю доведеться відповідати перед законом в якості звичайного дебошира та злісного хулігана .
Коментаторам Показати IP 25 Грудня 2013 20:52
Чого ви пристали до людини? Йдіть краще до своїх дружин та дітей, або до друзів, приділіть їм уваги, а не за комп'ютером дурницями маєтесь та жовчю плюєтесь.
НОНА Показати IP 25 Грудня 2013 22:00
МИ прагнемо до Європи, а по "європейськи" жити не навчені. "Українська" опозиція любими шляхами намагається скинути існуючу владу, забуваючи про те, що в Європі влада змінюється виключно законним шляхом. Щоб змінити ситуацію треба поміняти систему влади, треба через роботу в законодавчому органі добитися зміни законодавчої бази, а вже тоді переконуючи людей через вибори змінити владу. В 2005 році "партіоти" вже приходили до влади - наслідки не втішні. Зараз ті самі "патріоти" знову хочуть влади. Опозиція закликає нас до Євросоюзу, а веде себе як татарська орда. Не вже ми українці ніколи не зможемо нормально жити на своїй землі, не вже ми як і в князівські часи будемо ворогувати українець з українцем. Нехай нам всім Господь дасть розуму і розуміння, що крім нас ні хто не наведе порядку в нашій хаті. Слава Україні!
Іра Показати IP 26 Грудня 2013 00:26
Хай би присудили цьому так званому народному депутату обласної ради Ігорю Гузю два місяці громадських робіт, хай хоч перши
Володимир Показати IP 26 Грудня 2013 02:06
Гузь має здібності лише вчити інших
ковельчанин Показати IP 26 Грудня 2013 10:58
Смідинський Гузько має здібності лише серед ночі верещати у мегафон, що його ображають люди з астомобіля, у якому є "наркотики, зброя, заборонені предмети", а потім голодувати в міській раді (бігаючи вночі в "Апельсин" за пиріжками). Пустомеля, який, зважаючи на відсутність основного місця роботи, робить собій піар.
Анонім Показати IP 30 Грудня 2013 21:09
Так, непотрібний чоловік
Сергій до Анонім Показати IP 6 Січня 2014 19:40
Анонім а ви потрібний? Що ви зробили для своєї держави?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus