USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У центрі Луцька – гаражний розпродаж на потреби захисників України

26 Вересня 2015 18:35
Дорослий та дитячий одяг, книги, аксесуари, солодощі та навіть вироби мистецтва – все це та багато іншого пропонують придбати лучанам просто у центрі міста на Театральному майдані у рамках гаражного розпродажу, який організували волонтери на допомогу бійцям АТО.

Дійство триватиме два дні. Його формат достатньо простий: волонтери збирали речі для того, аби потім за символічну суму продати їх лучанам та гостям міста. Акція благодійна і її мета – зібрати кошти на потреби захисників України.

Волонтерка Ната Толмачова розповідає, що незважаючи на те, що організаторів дещо підвела погода, вони задоволені стартом розпродажу.
Важливо, що їх підтримують небайдужі лучани. Адже, окрім речей на продаж, їм приносять і солодощі. Відтак, гості міні-ярмарку мають змогу покушкувати шарлотку і кекси з кабачків та моркви та багато інших смаколиків.

Офіційно, першим покупцем розпродажу став активіст «Автомайдану України», який придбав тут футболку за 50 гривень.
До слова, чи не єдиним критерієм до відбору речей на ярмарку стала їхня якість.

Ната Толмачова каже, що людей просили якісні речі, які «було б не соромно продати». Незважаючи на те, що чимало з них – вживані, є й такі, які власники ні разу не одягали, з бірками. Досить різноманітною є і географія ярмарку. Адже для розпродажу на потреби бійців АТО передають речі з Італії, Німеччини та інших країн.

Зі слів пані Нати, чимало залучених для розпродажу речей вдалось зібрати за рік роботи спільноти «Добрі справи».

Серед речей, які можна знайти на розпродажі – дорослий та дитячий одяг, книги, аксесуари, солодощі, вироби мистецтва. Є навіть дитяче ліжечко та чимало різноманітних іграшок.

До слова, організатори запрошують на ярмарок батьків з дітьми – спеціально для них в ялинках відкрили «галявину казок», де будуть проводити майстер класи з малюками.
Проект «Книга за життя» – ще одна волонтерська ініціатива, в рамках якої відбувається збір книг та їх продаж. А всі виручені кошти передають на потреби бійців АТО.

Волонтерка, член «Інституту волонтерства та громадської співпраці» (колишня ГО «Фундація розвитку громад») Любава Казмірчук каже, що люди активно цікавляться представленими книгами, і лоток з літературою викликає чималий ажіотаж серед присутніх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus