USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Цуманській пущі відбувся триденний велопохід «В диких умовах»

14 Серпня 2018 19:29
Любителі велотуризму та активного відпочинку мали прекрасну нагоду відвідати найвіддаленіші та найтаємничіші місця Цуманської пущі в рамках триденного велопоходу «В диких умовах», який відбувся 10 -12 серпня 2018 р, повідомляють організатори.

Під час велопоходу учасники відвідали цікаві місця природи, історико-культурні пам’ятки та об’єкти природно-заповідного фонду. Подорож пролягала як територією національного парку, так і суміжними територіями в історичних межах Цуманської пущі. Це була чудова нагода для учасників мандрівки відпочити від цивілізації та доторкнутись до світу тварин та птахів.

Метою заходу було пропагування екологічного туризму, дбайливого ставлення до природи, популяризація рекреаційного потенціалу Ківерцівського НПП «Цуманська пуща», адже рівнинна територія та велика кількість доріг з твердим покриттям чудово підходять для велотуризму.

Похід протяжністю 112 км зібрав 8 учасників з Луцька та Ківерців. Учасники відвідали об’єкти природно-заповідного фонду, а саме: заказники «Кормин», «Зубр», «Богуславський ялинник», ботанічна пам’ятка природи «Городищенські дуби» тощо. Окрім мальовничих лісових краєвидів, маршрут був насичений історичними пам’ятками. Зокрема мали змогу оглянути фортифікаційні споруди австро-угорської та російської армій періоду Першої світової війни, давньоруські городища та могильники, старі дерев’яні церкви.

Під час мандрівки вдалося побачити багато представників дикої природи: сирійського дятла, пару жовни чорної (найбільшого європейського дятла), безліч білих лелек, сірих чапель, чепуру велику, канюків, веретільницю ламку, багато різних бабок, метеликів тощо. Пощастило спостерігати і таких рідкісних птахів як чорний лелека (2 пари у різних частинах парку) та сірий журавель (2 пари, одна з них з виводком).

Організаторами та провідниками-гідами велоподорожі були працівники відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи парку "Цуманська пуща": Нечипорук Максим, Савчук Павло, Слободян Роман.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus